„Parta čtyř mužů pracovala na svahu podél silnice vedoucí z Trutnova do Úpice. Jeden kmen však padl směrem do silnice a zůstal opřený o svodidla. Devětapadesátiletý muž vyběhl na silnici, aby projíždějící vozidla upozornil na nebezpečnou překážku. V ten okamžik tudy projížděl 27letý řidič s kamionem. Vzhledem k tomu, že v protisměru projíždělo v danou chvíli další vozidlo, nemohl se řidič kamionu překážce vyhnout a do kmene vrazil," řekla mluvčí policie Ivana Ježková.

Strom společně s kamionem způsobily dělníkovi o svodidla velmi těžká zranění. Opačný konec kmene se vymrštil a dalšímu muži (61 let), čekajícímu dole pod svahem, způsobil těžké zranění dolních končetin. Řidič kamionu a ostatní lesní dělníci vyvázli bez zranění. Mladší ze zraněných mužů byl letecky transportován do Fakultní nemocnice v Hradci Králové, starší byl převezen do trutnovské nemocnice.

Policie nyní prověřuje, zda lesní dělníci při kácení stromů dodrželi všechny předpisy. „Alkohol byl u řidiče kamionu na místě dechovou zkouškou vyloučen. Nicméně už nyní je jisté, že komunikace nebyla v daném úseku nijak označena a dělníci neměli na sobě žádné reflexní prvky," dodala Ježková.