Z dosud nezjištěných příčin vyjel na rovném úseku osobní vůz do protisměru, kde se střetl z protijedoucím nákladním vozem Tatra. Za náklaďákem nestihla dobrzdit řidička dalšího osobního vozu a narazila do něj. Nehoda si vyžádala zranění pěti osob. Nejtěžší utrpěl muž v osobním voze, který zřejmě karambol způsobil. Protože zůstal zaklíněný v autě, museli ho vyprostit přivolaní hasiči. Pak byl zraněný řidič letecky transportován do fakultní nemocnice.

Další čtyři zraněné osoby odvezly do nemocnice sanitky,. „Policie nehodu dále vyšetřuje, pracuje s verzí, že důvodem mohla být zdravotní indispozice řidiče automobilu, který vjel z dosud neznámých příčin do protisměru,“ uvedl policejní mluvčí Lukáš Vincenc.

Zásahu se účastnili hasiči z Vrchlabí a Jilemnice. "Vozovka musela být zcela uzavřena. Hasiči provedli na vozidlech protipožární opatření. Uniklé provozní kapaliny zasypala jednotka sorbentem. Hasiči museli havarovaná vozidla od sebe odtrhnout a postavit mimo vozovku. Provoz na Lánovské se podařilo obnovit vpodvečer kolem sedmnácté hodiny," dodala k události mluvčí hasičů Alena Kuthanová. 

Ilustrační foto
Řidiči jezdí pod vlivem alkoholu a drog. Policie odhalila hned čtyři