Policisté na místě zadrželi muži jeho řidičský průkaz a zakázali další jízdu. "Ve věci jsme již zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Hříšníkovi v případě odsouzení hrozí až tři roky odnětí svobody, peněžitý trest nebo zákaz činnosti," uvedl trutnovský policejní mluvčí Lukáš Vincenc.

Šofér osobního vozidla značky Peugeot 206 při vjíždění na kruhový objezd dostal za deště na mokré vozovce smyk. Vyjel vlevo do protisměru na ostrůvek přechodu pro chodce a vpravo na chodník, kde čelně narazil do oplocení u domu. Opakovaně provedené dechové zkoušky na alkohol u něho prokázaly pozitivní hodnoty 1,28 a 1,31 promile. Celková hmotná škoda je předběžně vyčíslena na 25 tisíc korun.

"Řízení pod vlivem alkoholu je přinejmenším stejně nebezpečné jako řízení vozidla pod vlivem drog. V obou případech je takový řidič velkým nebezpečím pro ostatní účastníky silničního provozu. Čím je hladina alkoholu nebo návykové látky u řidiče vyšší, tím menší je řidičova schopnost své vozidlo ovládat," upozornil policejní mluvčí Lukáš Vincenc. "Na odhalování těchto řidičů se trutnovští policisté zaměřují v rámci dopravně bezpečnostních akcí, ale i v rámci běžného dohledu nad silničním provozem," dodal.

Naboural Ford Focus a ujel, Viděli jste ho?
Naboural Ford Focus a ujel. Viděli jste ho?