Havárie se stala kolem 07:30 mezi tatobitskou částí Žlábek a sousední obcí Žernov. Oba vážně zranění skončili v Krajské nemocnici v Liberci. V autě jeli ještě další čtyři lidé. „Jejich zranění byla předběžně kvalifikována jako lehká a jsou v turnovské nemocnici,“ doplnila Suchánková. Podle hasičů si poranili hlavně nohy, když narazili do předních sedaček.

Dvaadvacetiletého řidiče museli hasiči z vozu vyprostit. „Šofér měl přelámané nohy zaklíněné pod pedály a na jeho vyproštění jsme použili hydraulické nářadí,“ uvedl velitel čety semilských hasičů Petr Vlach.

Muž, pro kterého letěl vrtulník, zřejmě nebyl připoutaný. Hasiči jej pomáhali oživovat.

„Utrpěl polytrauma, byl v bezvědomí a záchranáři ho museli napojit na řízenou ventilaci,“ uvedla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Lenka Markovičová. Řidiče do nemocnice odvezla sanitka. Byl při vědomí.

Okolnosti nehody zjišťují policisté. Vyloučeno není ani řízení pod vlivem alkoholu. To patří právě o Velikonocích k častým prohřeškům řidičů. Policie se proto o svátcích rozhodla na silnicích výrazně zvýšit počet dopravních kontrol.