Během hustého sněžení nezvládla řidička projet zatáčku a s vozidlem skončila na střeše mimo silnici. K nehodě došlo krátce po půl deváté hodině večer v katastru Košťálova na Semilsku.

„Žena za volantem seatu při projíždění levotočivé zatáčky sešlápla brzdový pedál, vozidlo se stalo neovladatelným, najelo vpravo na krajnici a narazilo do kovových svodidel. Od těch se následně odrazilo vlevo až mimo vozovku do vyvýšeného břehu a přetočilo se na střechu zpět na vozovku,“ popsala nehodu policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Ilustrační fotografie.
Na sjezdovce v Harrachově se srazili lyžaři, jeden z nich byl opilý

Havárie se obešla bez zranění, škodu na autě policisté na místě odhadli na 95 tisíc korun. Šoférka dostala pokutu. „Alkohol u řidičky, která nepřizpůsobila rychlost vozidla povaze a stavu vozovky, policisté vyloučili provedenou dechovou zkouškou. Ta měla negativní výsledek,“ dodala Sochorová. Na místě zasahovaly hasičské jednotky ze Semil a Lomnice nad Popelkou.

O tom, že zima ještě zdaleka neskončila, se přesvědčila také řidička volkwagenu, která v úterý ráno havarovala v ulici Lesní stezka v Jablonci nad Nisou. Při projíždějí zatáčky dostala na zasněžené a zledovatělé silnici smyk a vyjela mimo vozovku, kde auto narazilo do kamenných patníků. I tento karambol se obešel bez zranění, škoda činila předběžně 35 000 tisíc korun.