Informoval o tom ředitel krajské záchranné služby Stanislav Mackovík. "Silnice je hned u řeky Jizery. Po nárazu letěl motorkář vzduchem asi šest metrů a dopadl na kámen v řece. Snažili jsme se ho resuscitovat, bohužel neúspěšně," řekl Mackovík.

Nehoda se stala kolem 18:45 na silnici ve směru na Horní Sytovou. "Podle prvotních poznatků při projíždění zatáčky zřejmě vjel motocyklista do protisměru a střetl se s octavií. Silnice byla po nehodě v obou směrech uzavřená," uvedla policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Jde o třetího člověka, který letos zemřel na silnicích Libereckého kraje.

Liberecká záchranná služba má za sebou podle Mackovíka náročný víkend. "Vrtulník musel vzlétnou sedmkrát, resuscitaci jsme prováděli ve třech případech," uvedl. Podle něj byla znát zvýšená aktivita lidí s nástupem jara. Na jednoho muže na Českolipsku spadla dnes čtyřkolka a s vážným poraněním páteře ho přepravili na traumatologii do Liberce. Cyklista v neděli zemřel ve Vratislavicích nad Nisou, důvodem byl infarkt.

Dvakrát také museli záchranáři zasahovat v náročném terénu řeky Kamenice na Jablonecku. V peřejích pod Návarovem zůstal v sobotu dlouho pod vodou jeden muž poté, co se jim převrhl raft. Muže v ohrožení života přepravili na ARO jablonecké nemocnice, kde podle televizí Nova a Prima zemřel. V neděli na Kamenici uvízl další vodák. Nohy měl zaklíněné pod kamenem, hlavou naštěstí zůstal nad vodou.

Typické jarní činnosti dnes zaměstnaly i hasiče. "Jezdili jsme hodně na vypalování trávy, hlavně na Českolipsko," řekl operační důstojník hasičů.