Královédvorští profesionální hasiči vyjeli k vážné dopravní nehodě v 18.21 hodin. Na místě našli auto převrácené na střeše mimo silnici. "K nehodě pravděpodobně došlo tak, že řidič s vozidlem značky BMW jedoucí od Bíle Třemešné z dosud nezjištěných příčin vyjel vlevo mimo silnici, kde se několikrát otočil přes střechu," uvedl policejní mluvčí Jan Čížkovský.

Jeden spolujezdec zraněním na místě podlehl. Další čtyři osoby si převzali do péče záchranáři. Hasiči pomáhali na místě záchranářům s ošetřováním. Nikoho z posádky havarovaného vozidla nemusela jednotka vyprošťovat. "Všichni ostatní cestující byli se svými zraněními transportováni do zdravotnických zařízení," upřesnil Čížkovský. 

U řidiče byla provedena dechová zkouška, která vyloučila požití alkoholu. "Hmotná škoda na vozidle byla na místě odhadnuta na 80 tisíc korun," dodal policejní mluvčí Jan Čížkovský.

Silnice byla po dobu téměř čtyřhodinového zásahu hasičů, policistů a záchranářů uzavřena. Hasiči posléze zajistili úklid vozovky.

Během pouhých tří minut dostali o Velikonoční neděli odpoledne členové HS v Peci pod Sněžkou hned tři žádosti o pomoc od zraněných turistů na různých místech pohoří. Foto HS Pec pod Sněžkou
Tři výjezdy během tří minut. Horští záchranáři se nezastavili