V Hajnici v místní části Brusnice havaroval linkový autobus, který vyjel mimo silnici a opřel se o zeď domu. Zůstalo v něm osm cestujících bez zranění. Výstup z autobusu lidem blokovalo křoví. To hasiči vyřezali a pomohli lidem ven.

K další nehodě vyrazili hasiči k Lipnici u Dvora Králové nad Labem, kde se auto převrátilo na bok. Ranním rekordmanem byl řidič nákladního vozidla, které vyprošťovali trutnovští profesionální hasiči nejprve z příkopu v Mladých Bukách - Hertvíkovicích, o pár kilometrů dál už skončil vůz převrácený na bok úplně. Pak musela nastoupit na jeho vyproštění specializovaná firma.

Ta samá dodávka sjela do příkopu hned dvakrát po sobě.
Řidič podcenil počasí a s dodávkou skončil v příkopu. Dvakrát

Kromě nehod a technických pomocí mají za sebou hasiči na Trutnovsku také jeden náročný úterní zásah u požáru dvougaráže v Královci. Museli se nejprve dostat na místo při ztížených jízdních podmínkách za intenzivního sněžení, samotný zásah pak komplikoval silný vítr. Požár zasáhl jednu z garáží v plném rozsahu. Hasičům se podařilo zabránit šíření požáru na druhou garáž a ostatní části hospodářského objektu, jehož byla dvougaráž součástí. Zároveň zachránili vytažením z druhé garáže zaparkovaný osobní automobil.

Požár v Královci.Požár v Královci.Zdroj: HZS Královéhradeckého kraje

"Ohledáním místa požáru bylo zjištěno, že příčinou bylo zřejmě tepelné působení kamen při sušení pečiva pro hospodářská zvířata. Škoda byla předběžně stanovena asi na 450 tisíc korun, uchráněné hodnoty představují asi 650 tisíc korun," sdělila mluvčí krajských hasičů Martina Götzová. V Královci zasahovali profesionální hasiči ze stanice Trutnov a dobrovolní hasiči ze Žacléře, Mladých Buků a Horního Starého Města.