Toto pondělí řešili trutnovští policisté kuriózní dopravní nehodu. V odpoledních hodinách na kruhovém objezdu v Žižkově ulici u obchodního domu Albert 62letý cyklista na elektrokoloběžce způsobil mezi ostatními účastníky silničního provozu velké zmatky, které naštěstí skončily pouze jeho lehkým zraněním.

Při vjezdu na kruhový objezd cyklista na koloběžce Hiepe Scooters nerespektoval směr jízdy vpravo a místo toho si krátil cestu jízdou vlevo v protisměru. Přitom střetl přední částí elektrokoloběžky s levou přední částí osobního vozidla Toyota, které jelo po kruhovém objezdu správným směrem. S cyklistou i s řidičem osobního vozidla policisté na místě provedli dechovou zkoušku, která vyloučila jejich požití alkoholu. Při nehodě utrpěl cyklista lehké zranění, se kterým byl odvezen na ošetření a bez hospitalizace posléze propuštěn do domácího ošetření. Na elektrokoloběžce vznikla při nehodě hmotná škoda ve výši 5.000 korun, na automobilu 10.000 korun. Technická závada jako příčina nehody nebyla na místě zjištěna ani uplatněna.

Policisté zaevidovali událost jako malou dopravní nehodu a vyřešili ji na místě, Neukázněnému koloběžkáři za nerespektování zákona o silničním provozu a způsobení nehody uložili blokovou pokutu ve výši 1.000 korun. Ostatním jezdcům na elektrických koloběžkám vzkazují, že zákon o provozu na pozemních komunikacích a pravidla pohybu na silnicích platí i pro koloběžkáře.

Požár na Bojišti
Kvůli technické závadě hořelo na Bojišti auto