„Utkání v hale mistrů mužské Mattoni NBL bylo přeloženo na nedělní třináctou hodinu. Museli jsme proto upravit tréninkový proces s tím, že budeme trénovat i v sobotu," sdělil Deníku předzápasovou aktualitu manažer Kary Jan Braun.

Trutnovský kolektiv vstoupil do druhé části sezony vítězstvím nad mladoboleslavskou Slovankou (94:67), aby však mohl dál naplňovat své cíle, potřebuje uspět i na palubovce předposledního celku tabulky. Hindráková a spol. půjdou do utkání v roli favorita, přesto se před soupeřem musejí mít na pozoru. „K zápasu přistupujeme velice zodpovědně. Máme na paměti, že nás DSK dokázal v základní části jednou porazit a při druhém utkání na jeho hřišti skoro vymazal třicetibodový rozdíl," potvrzuje manažer Braun, jenž ale věří, že si kádr s utkáním poradí.

DSK Basketball v prvním nadstavbovém kole prohrál vysoko na půdě Strakonic, už proto by si i Kara měla připsat dva důležité body. A jaký soupeř vlastně na Karu v nedělním odpoledni čeká? „Tým, jehož hru řídí výborná reprezentační rozehrávačka Veronika Bortelová, má tři nové Američanky. To zřetelně dokumentuje snahu tohoto celku dostat se v tabulce na vyšší pozice a vyhnout se baráži, kterou budou hrát poslední dva celky Ženské basketbalové ligy po nadstavbové části s nejlepšími dvěma týmy první ligy," prozradil Jan Braun.

Jenže i trutnovské hráčky mají svoje plány, a pokud je chtějí naplnit, potřebují v Nymburku naplno zabrat. „My se chceme dostat v nadstavbové skupině A2 na první místo, a proto je naším jednoznačným cílem vítězství," potěšil manažer Kary obec fanoušků, která lační po druhém vítězství ve skupině A2.