Ženský tým bral v sezoně bronz, dařilo se mládeži a i po skončení mistrovských bojů se mohou fanoušci těšit z dalších úspěchů. Výrazné zastoupení má klub totiž v reprezentačních výběrech České republiky. Považte sami: šest národních družstev a ve všech minimálně jedna trutnovská hráčka či odchovankyně.

MICHAELA VONDRÁČKOVÁ NAHRADILA BARTÁKOVOU

A tým žen se připravuje na evropský šampionát a jednou z jeho prověrek byl v těchto dnech mezinárodní turnaj v Hradci Králové. Trutnov v kádru původně zastoupení mít neměl, po zranění Lenky Bartákové ale byla urychleně povolána Michaela Vondráčková, která se tak dočkala reprezentačního debutu mezi dospělými. Za sebou již má i duel s Maďarskem, v němž si Češky na východě Čech připsaly svou jedinou porážku (64:76).

Na stejné akci startovala i ženská dvacítka a také v jejím výběru měla trutnovská basketbalová škola své želízko v ohni. A to i přesto, že Michaela Gaislerová ani Hana Veselá už pod Krkonošemi nepůsobí. České mladice se na turnaji neztratily a díky vysoké výhře nad Rumunskem (69:42) obsadily konečnou třetí příčku, A tým byl druhý.

JUNIORKY A KADETKY NEMOHOU CHYBĚT

TURNAJ V LITVĚ má čerstvě za sebou reprezentace do patnácti let. Pod koučem Kapitulčinem tu hrála i Kristýna HolubcováNa silně obsazeném mezinárodním turnaji ve Francii se o víkendu představily české juniorky. V širším reprezentačním výběru do 18 let má trutnovský basketbal hned trojí zastoupení. Na soupisce trenéra Scalabroniho jsou Kristýna Herinková, Eliška Štěbetáková a Marie Štelzerová. Právě prvně jmenovaná se zúčastnila zmiňovaného klání v dějišti fotbalového šampionátu a pomohla českému výběru ke druhému místu.

Zásluhou titulu mistryň Evropy z loňského roku postoupila česká reprezentace U16 na mistrovství světa, a tak pro letošní rok Česká basketbalová federace má i reprezentaci sedmnáctiletých. Na širší soupisce svítí hned pět jmen z Trutnova (Patočková, Rylichová, Štěbetáková, Vašáková, Vymazalová)! Na přípravný turnaj do Francie o uplynulém víkendu odcestovala Anna Rylichová, kde následně svými body pomohla k vítězství našeho reprezentačního celku v turnaji (včetně výhry nad favorizovaným domácím týmem).

S ohledem na velké sezonní úspěchy nelze opomenout ani trutnovské kadetky. V reprezentaci U16 se prosazuje Kristýna Lačná, v nejmladším výběru patnáctiletých zase dostávají prostor Kristýna Holubcová, Tereza Králová a Markéta Šmahelová. Kristýna si svými výkony vybojovala účast na turnaji v Litvě, kde Češky vybojovaly druhé místo, přičemž trutnovská hráčka byla s šestadvaceti body třetí nejlepší střelkyní týmu. Hlavním trenérem výběru je navíc šéftrenér trutnovské mládeže Petr Kapitulčin.