Basketbalistky Kary předvedly v sobotním podvečeru úžasné zmrtvýchvstání, navíc v utkání, v němž to snad nejvíc potřebovaly. Na palubovce hradeckých rivalek Trutnov prohrával už o 15 bodů, aby nakonec bral dva body za vítězství 83:82.

Sokol Hradec Králové – Kara Trutnov 82:83 (23:20, 52:40, 70:63).

Úvod přinesl v hradecké sokolovně vyrovnanou partii, ve druhé čtvrtině ale domácí družstvo předvedlo doslova trojkovou smršť a soupeři k potěše zaplněných tribun odskočilo až na stav 46:31. Poločasové skóre sice podkrkonošský tým mírně stáhl, před hosty ale ležel těžký úkol – dát se o přestávce dohromady a připravit si plány na možný zvrat. „Už v první půli jsme hráli dobře, Hradci tam ale padalo snad vše. V kabině jsme si řekli, že utkání se hraje 40 minut a nic není rozhodnuté,“ komentoval situaci trenér Kary Martin Petrovický.

Jeho slova kolektiv přenesl na hřiště a s podporou vynikajících fanoušků postupně ukrajoval z domácího náskoku. Od stavu 77:69 předvedla Kara šňůru 12:0, kterou korunovala trojkou Nováková (Hradec jich stihl z zápas 13!). Pak už Trutnov vedení uhájil a v tabulce drží třetí příčku.