Tou hlavní je pro podkrkonošský celek fakt, že ve funkci hlavního trenéra skončil úspěšný Lukáš Plašil. „Od nového ročníku budu působit u mladých trutnovských nadějí a ve funkci mě střídá Michal Slezák, jemuž bude vypomáhat Ladislav Malý," potvrdil informaci z klubu sám, dnes již bývalý, kouč Plašil.

I bez jeho vedení zahájili basketbalisté přípravu v tradiční termín a za sebou již mají ty nejtěžší fyzické dávky spojené s atletickou přípravou. Dnes navíc v domácích podmínkách zahájí Kara krátké soustředění, jehož součástí budou i přípravné duely s partnerským klubem z polské Jeleniej Góry. „Model soustředění bude prakticky stejný jako v předchozích letech. Není důvod něco měnit, protože příprava pod koučem Plašilem byla úspěšná a my bychom na jeho práci rádi navázali. Také s polským soupeřem jsme se již několikrát setkali. Úvodní duel odehrajeme tuto sobotu od 18 hodin v hale gymnázia, odveta je na programu v neděli 9. září v Polsku," popsal předsezonní plány Ladislav Malý starší, jenž bude u týmu působit jako pravá ruka kouče Slezáka.

Velkých změn doznala samotná soutěž I. liga. Ta se dočkala snížení počtu účastníků ze 14 na 12, a nelze se divit tomu, že své v tom hrály finance. „Hospodářská situace promlouvá do sportu hodně. Možnosti hrát ligu pro letošek nevyužily kluby z Benešova a Opavy, která se bude soustředit jen na svůj A tým v Mattoni NBL," potvrdil Ladislav Malý.

Ten dále řekl, že cílem Kary bude i letos play off, do něhož tým v předchozích dvou sezonách dovedl trenér Plašil. Z rozhodnutí České basketbalové federace navíc tabulku soutěže doplní reprezentační výběr U19, jehož hráči se tak budou mít možnost seznámit s dospělým basketbalem a připravit se tak na akce mezinárodního charakteru. „Každý tým proti U19 odehraje v sezoně jedno utkání na jejich palubovce v Nymburku. Přijde mi to jako správný krok a rádi přispějeme ke zkvalitnění mládeže v ČR," dodal Malý k zajímavé novince.

Ač se výběr U19 nezapojí do bitev o postup a podobně, výsledky s ním se ostatním kolektivům v soutěži budou započítávat a spolurozhodnou tak o pořadí.

Los Kary 1. polovina

Sokol Vyšehrad - Trutnov 21. 9.

Trutnov - Sokol pražský 30. 9.

BA Sparta - Trutnov 7. 10.

Trutnov - Sokol H. Králové 14. 10.

BK Kondoři Liberec - Trutnov 16. 10.

Trutnov - Slavoj Litoměřice 26. 10.

Proton Zlín - Trutnov 30. 10.

Trutnov - VŠB Ostrava 9. 11.

Basket Nymburk B - Trutnov 13. 11.

BK Loko Plzeň - Trutnov 25. 11.

Trutnov - JBC Brno 27. 11.