Trenér AC Turnov Miroslav Reichl navázal na výsledek z okresního vyhlašování a také v kraji vyhrál anketu o nejlepšího dobrovolného trenéra. Jeho svěřenci dosahují výborných výsledků, pravidelně se účastní republikových šampionátů a někteří z nich dokonce s medailovými úspěchy.

Právě Reichlův svěřenec Michal Hanyk se v loňském roce stal mistrem republiky a získal i mnoho dalších cenných republikových i mezistátních medailí. Také proto v anketě skončil na krásném šestém místě v kategorii Sportovní naděje do 18 let. Dalším vítězem byl sprinter Matěj Ponocný, jehož triumf mezi handicapovanými sportovci nebyl překvapením, neboť dosahuje výborných výsledků nejen mezi neslyšícími. Na podzim na MČR staršího žactva v Břeclavi vybojoval fantastické stříbro.

REKORDNÍ ÚČAST VE MĚSTĚ AUTOMOBILŮ

Dva dny po vyhlášení prestižní ankety se vydalo neuvěřitelných 85 (!) turnovských závodníků na tradiční 85. ročník běhu Štěpánkou v Mladé Boleslavi. Klání bylo zároveň i krajským přeborem v přespolním běhu. Počasí účastníkům přálo a nejpočetnější výprava se nenechala zahanbit. Blýskla se mnoha výbornými výsledky. Kromě skvělých zkušeností pro všechny děti, hlavně ty z přípravek, si odvezla 11 medailí!

Mladší žák Radim Kysela si doběhl pro vítězství v krajském přeboru, stříbrnou medaili získala sedmiletá Anna Pažoutová, která na vítězku ztratila pouhou sekundu. Další stříbro bralI Štěpán Šafář v kategorii předžáků od 8 do 9 let a starší žákyně Karolína Kautzká. Z pohledu AC Turnov byly nejsilnější kategorií mladší žákyně se šestnácti starty. Nejúspěšnější závodnicí se stala Anna Pergerová, jež skončila taktéž druhá. Celý závod vedla a o vítězství přišla smolně až ve finiši. Sbírku stříbrných kovů doplnil ještě výborně běžící dorostenec Jiří Čermák. Třetích míst bylo také dost, zasloužila se o to děvčata Zuzana Loudová (starší žákyně), Eliška Martínková (dorostenka), Marika Matějovská (juniorka), Tereza Tomešková (žena), a také dorostenec Václav Schneiberg.

Mezistátní utkání přineslo zlato pro Zikmundovou

Poděbrady - Čtrnáctitisícové město ve Středočeském kraji bylo v sobotu dějištěm mezistátního utkání Česká republika – Francie – Irsko – Itálie – Litva – Maďarsko – Slovensko v chůzi juniorek na 10 km.

V reprezentačním dresu se již podruhé představila členka AC Turnov Jana Zikmundová a nevedla si zde vůbec špatně. Přestože je teprve prvním rokem dorostenkou, mezi juniorkami obsadila 22. místo, z České republiky byla nejlepší a stala se tak mistryní ČR. „Ačkoliv se mi závod nešel nejlépe, když jsem přepálila první kilometr, možnost reprezentovat Českou republiku na mezistátním utkání beru jako skvělou zkušenost. Doufám, že si tento start ještě v příštích letech zopakuji,“ prozradila Krkonošskému deníku turnovská atletka.

Zmiňovaný dubnový víkend lze řadit k jednomu z úspěšných. Nyní se již turnovští atleti mohou těšit na nadcházející soustředění ve Studenci a Zákupech, po kterých následně zahájí očekávanou letní sezonu.