Vytrvalostní závod nabídl spíš běžecké drama, protože vítr se v Pchjongčchangu uklidnil a na střelnici měli biatlonisté klid.

A že běžecké výkony většiny účastníků byly nadstandardní dokládá fakt, že diváci viděli nejrychlejší vytrvalostní závod na 20 km v historii.

Veronika Vítková ve vytrvalostním závodě na olympijských hrách v Pchjongčchangu.
Pokažená střelba biatlonistky mrzela. Vítková: Nevím, co se stalo

Norskou smůlu v biatlonu na těchto Hrách nakonec prolomil Johannes Thingnes Boe. A to přes dvě chyby na střelnici! Jeho běžecký čas byl úchvatný. Porazil i francouzského fenoména Martina Fourcada, který se tentokrát musel obejít bez medaile.

Chorvat Jakov Fak získal pro Slovinsko první biatlonou olympijskou medaili v historii. Má stříbrnou hodnotu. Třetí skončil Rakušan Landertinger.

Uhánějící Ondřej Moravec po čisté položce

Jak si vedli Češi? Formu potvrdil Michal Krčmář, stříbrný medailista z nedělního sprintu. Na střelnici chyboval jen jednou, v našlapaném pořadí to ale stačilo "jen" na výborné sedmé místo. Ondřej Moravec si naději na skvělé umístění odstřelil při poslední střelbě a doběl dvanáctý.

Jan Kubičík (druhý zprava) při své jízdě.
OBRAZEM: Ostré lokty, rychlá prkna. Zlato má Vaultier, Kubičík vypadl

„Necítil jsem se špatně, jelo se mi naopak slušně, ale mohl jsem přidat. Vítr dnes nefoukal, jen mírný, v tom problém nebyl. Prostě to dnes chtělo čtyři nuly na střelnici,“ ohlížel se za závodem Ondřej Moravec.

Michal Šlesingr na tom byl hůř. Čtyřikrát chyboval a dojel na 45. místě. Adamu Václavíkovi se nedařilo vůbec. Selhal střelecky a byl až na 67. místě.

Výsledky: 1. J. Bö (Nor.) 48:03,8 (2 trestné minuty), 2. Fak (Slovin.) -5,5 (0), 3. Landertinger (Rak.) -14,2 (0), 4. Samuelsson (Švéd.) -29,1 (1), 5. M. Fourcade (Fr.) -42,4 (2), 6. Weger (Švýc.) -48,6 (1), 7. Krčmář (ČR) -1:15,5 (1), 8. Lindström (Švéd.) -1:22,1 (1), 9. Lesser (Něm.) -1:27,3 (1), 10. Svendsen (Nor.) -1:36,7 (2), …12. Moravec -1:53,1 (1), 45. Šlesingr -4:31,7 (4), 67. Václavík (všichni ČR) -6:27,9 (6).

Ester Ledecká ve sjezdu na olympijských hrách v Pchjongčchangu.
Ledecká dojela v obřím slalomu třiadvacátá. Pěkně jsme to vykopli, řekla

Czech TeamZdroj: ČOV