Pro členy zdejšího Motosportu byl začátek října opravdu náročný. Vše začalo tradičními závody traktorů, které se uskutečnily na motokrosové trati. Po ukončení této akce pořadatelé ihned začali s přípravou závodů seriálu KTM ECC 2015, jež se konaly v sobotu a v neděli.

Depo a zázemí pro jezdce organizátoři umístili do prostoru hasičského hřiště. Samotný závod potom jezdci absolvovali na pozměněné trati, do které se podařilo přidat nové lokality. Jak se stalo tradicí seriálových klání, vše zahájil sobotní závod pro nejmenší jezdce. Nastoupilo jich 17 ve dvou třídách. V kategorii do 50 ccm zvítězil David Šťastný, druhý dojel Jiří Halama a třetí Přemysl Plucha. V silnější třídě do 65 ccm vyhrál Matěj Skořepa před Martinem Balatkou a Milošem Klimešem.

Jako první vyrazili na trať jezdci kategorií hobby E1, E2, E3, jichž se na startu seřadilo celkem 123. Za slunečného počasí si pro vítězství v nejslabší třídě E1 dojel Martin Makovec, druhý v cíli byl Luboš Ducháček a třetí Josef Koza. Stupně vítězů tak patřily jezdcům Motosportu Lhotka. E2 ovládl Lukáš Kučera, když triumfoval před Janem Kobosem a Adamem Erlebachem. Nejsilnější E3 se stala kořistí Františka Medka, který porazil týmového kolegu z Vysokého Ondru Josífka i semilského Václava Studničku.

Odpoledne se na startovní rošt postavili jezdci licencí A, B a C, ale i veteráni do 85 ccm. 66 jezdců tak doplnilo celkový počet na 206 startujících. V kategorii LIC A zvítězil domácí Jirka Hádek, druhý dojel Kryštof Kouble a třetí Stanislav Čtvrtka. V LIC B potvrdil pozici lídra vítězstvím jilemnický Miroslav Škaloud před Martinem Malátem a Ondřejem Havrdou. Kategorii VET zdolal Jan Unger před Radimem Drlíkem a Miroslavem Hančem. Ve třídě do 85 ccm zvítězil Vladimír Duchoslav.

O den později se jezdci probudili do mrazivého rána. Trať byla po sobotních kláních suchá, prašná a začátek v 10 hodin se neodkládal. V neděli se na start po vlnách postavilo 88 jezdců. V jednotlivých třídách zvítězili Jiří Hádek (LIC A), Ondřej Havrda (LIC B), Radim Drlík (VET), Vladimír Duchoslav (do 85 ccm), Josef Koza (E1), Jan Kobos (E2) a Ondřej Josífek (E3).

Pořadatelům z Motosportu Bozkov se podařilo připravit kvalitní závodní klání, kde si každý našel to svoje. Vše ještě podpořil největší partner seriálu Aleš Vondrák, když v prostoru stupňů vítězů vystavil motocykly KTM modelové řady 2016. Kompletní výsledkový servis lze najít na stránkách www.endurocc.cz. Sedmý ročník pomalu spěje do finále. O příštím víkendu zbývá odjet závěrečné klání v Benešově u Semil pod křídly Enduroklubu Semily. Vše zakončí slavnostní vyhlášení, jež proběhne 7. listopadu v kulturním domě v Jilemnici.

(kuč, to)