II. liga – západ

Dalmach Turnov – F.A.Zole Česká Lípa 7:4 (5:3)

Fakta – branky: Krejčík 2, Petřík 2, Pařízek, Kalousek, D. Hurt – Válek 2, Kočí, Mitáč.

Úvod utkání patřil jednoznačně Dalmachu a již v patnácté vteřině se trefil Pařízek – 1:0. Poté sice hosté z přímého kopu srovnali, ale v 5. minutě si našel odražený míč z přímého kopu Krejčík, aby připravil gól do prázdné branky Kalouskovi – 2:1. Pak si vyhověli Krejčík s Petříkem, jenž vracel míč efektivně patičkou, a prvně jmenovaný zvyšoval na rozdíl dvou branek. V 9. minutě navíc našel Hurt skulinku ve zdi a za okamžik přidal Petřík už pátou branku Dalmachu, to když předvedl sólo od půlky hřiště – 5:1. Hosté si vzali oddechový čas a zlepšeným výkonem snížili na poločasový výsledek 5:3.

Jak dobře Dalmach zahájil první půli, tak špatně začal druhou. Kubeš ve 22. minutě prošel celým hřištěm a našel volného Válka, jenž už měl lehkou úlohu (5:4). Domácí se museli bránit útokům soupeře a nevypadalo to s nimi vůbec dobře. Ve 28. minutě však Krejčík ranou k tyči zvýšil opět na rozdíl dvou branek. Ve stejné minutě Prokopec zlikvidoval střelu na brankové čáře a z protiútoku Vítek trefil tyč. Hosté ke konci zkusili hru bez brankáře, ale trefou do prázdné branky upravil stav na konečných 7:4 Petřík.

„Jsme rádi, že jsme utkání zvládli. Po prvních minutách to vypadalo na jasnou věc, ale hosté nám ještě utkání dokázali zkomplikovat. Zatím se nám daří. Důležité je, že když někdo vypadne ze sestavy, další ho dokáže nahradit," pochvaloval si vydařený duel domácí Aleš Krejčík.

Dvě výhry s Reasem

Českolipský víkend" obohatil Dalmach o dvě vítězstvím nad týmem Reasu. Nejprve jej áčko v pátek vyřadilo z Poháru FAČR a o dva dny později si se stejným soupeřem poradila i turnovská rezerva v krajském přeboru.

Pohár FAČR

Reas Česká Lípa – Dalmach Turnov 3:5 (0:3), branky hostů: Krejčík 2, Pařízek 2, Kratochvíl.

Krajský přebor

Dalmach Turnov B – Reas Česká Lípa 7:3 (3:1), branky domácích: Jíra 3, Čepelík, Šimek, Čermák, Šteffan.