Jaké je vaše bezprostřední reakce na los a především na skutečnost, že změříte síly s Dream Teamem?

Kdo by to řekl, že Jarda Bohačík z Markvartovic si zahraje proti Spojeným státům americkým na mistrovství světa v basketbale (úsměv). S tím člověk nemůže být nespokojený.

A co celkově říkáte na skupinu E?

Není úplně nejlehčí, nicméně na mistrovství světa se už těžko hledají lehčí soupeři. Turecko a Japonsko jsme si úplně nepřáli. Ale je to los. A Kobe vybral, tak jak vybral.

Kobe Bryant vylosoval České republice i Američany
Náročná zkouška. Čeští basketbalisté si na MS zahrají s americkými hvězdami

Splnil se vám sen, zahrát si proti největším hvězdám NBA?

Vlastně ani nevím, já jsem o tom nikdy nepřemýšlel. Že bych si mohl někdy zahrát proti LeBronovi Jamesovi a dalším. Nebo už se LeBron James omluvil?

Ne ještě ne…

Tak třeba ho tam nalákám. Ne vážně. Amerika to je prostě něco šíleného. Budeme asi muset koupit nějaké hráče (smích). Buďme realisté. My se musíme soustředit hlavně na oba zbývající protivníky. Nicméně ten zápas s Amerikou si budeme chtít pořádně užít.

Mísí dvě roviny: sportovní zážitek zahrát si proti USA a pak reálné myšlenky na postup. Co vy na to?

S klukama jsme se bavili, že pokud máme postoupit, tak by nebylo dobré vyfasovat Ameriku a Turecko. Tí male neříká, že něco balíme. Ze sportovního hlediska je to ale super. Nevím,  v jakém složení Spojené státy dorazí, jejich síla však bude v každé sestavě monstrózní.

Už jste to nakousl v jedné odpovědi. Na olympijských hrách v Barceloně si soupeři místo hry Dream Team fotili. Chystáte se také?

Myslím, že ne. Uvidíme, co se stane, ale nečekám, že bude ze zápasu taková tiskovka (směje se). Opakuji, zážitek to bude nezapomenutelný.

Čeští basketbalisté na palubovce
Čína nebo USA. Tak zní přání basketbalových reprezentantů

Opusťme USA. Jaká je momentální síla Turecka?

V minulém roce jsme s nimi sehráli přípravný zápas v Hamburku. Jednalo se o vyrovnané měření sil, ale co vím, tak Turci nebyli v plné síle. Turecko je jeden z nejsilnějších týmů v Evropě i na světě. Řadím ho hodně vysoko.

Spojené státy měly předem určeno, že budou hrát v Šanghaji. Jak vám z ní jedno z největších měst na světě?

Šanghaj zní dobře. Chtěli jsme sice do Pekingu, ale Šanghaj stačí.

Proč jste chtěli do Pekingu?

Kvůli domácí Číně a také basketbalové atmosféře, která tam bude panovat.

Jaromír Bohačík
Reprezentant Bohačík prodloužil v Nymburce až do roku 2022