Teprve třetí vítězství v aktuální sezoně si na své konto připsali futsalisté místního druholigového celku. Zatímco minulý týden padli na půdě Démonů, nyní si na další tým z České Lípy vyšlápli. S „fazolemi" sice nezačali nijak dobře, o to slastnější však byl vítězný závěr.

Skvělým obratem si snad výrazněji zlepšili náladu. Vždyť ještě v poločase Turnov prohrával 2:4, po obrátce však nedovolil soupeři skórovat ani jednou.

Turnov – F. A. Zole Česká Lípa 7:4 (2:4)

Pokud se turnovští futsalisté, kteří ještě před třemi lety hráli o postup do nejvyšší soutěže, nechtějí ve druhé polovině sezony strachovat o sestup, museli důležité utkání s dalším celkem pohybujícím se v dolním patře soutěže zvítězit. Do souboje ale vstoupili naprosto tragicky, když už ve 4. minutě prohrávali 0:3.

Dalmach mohl zvednout desetimetrový kop, Daniel Hurt ale vůbec netrefil branku a potvrdil, že se v této disciplíně jeho týmu letos příliš nedaří. Až pět minut před koncem se domácí zvedli a Šulc s Krejčíkem vykouzlili snížení na 2:3. Do poločasu však Česká Lípa přece jen získala dvougólový náskok.

O přestávce ale jakoby do kabiny červenobílého domácího výběru vstoupil Harry Potter. Protože přítomní diváci viděli po změně stran naprostou změnu rozložení sil a hry.

Hned na začátku druhého poločasu snížil dorážející Kalousek po krásném lobu Daniela Hurta. Ve 22. minutě pak vypustil nechytatelný projektil Krejčík a srovnal. Za stavu 4:4 ale domácí rozhodně nepolevili, hosté se prakticky nedostali do hry, a tak Turnov vesele řádil. Ve 28. minutě Kalousek. Ve 34. minutě Vítek. Ve 38. minutě Daniel Hurt.

Tři údery domácích znamenaly zaslouženou výhru, tři body do tabulky a postup na deváté místo. I tak ale hráči z Českého ráje zejí na hranici sestupového pásma.

Branky Turnova: Kalousek 2, Krejčík 2, Vítek, D. Hurt, Šulc. Dalmach Turnov: Koubus – Krejčík, Bangha, Kratochvíl, Vítek, D. Hurt, V. Hurt, Kalousek, Šulc.

Ostatní zápasy: GL Litoměřice – Plzeň 3:6 (2:1), Písek – Benešov 9:2 (3:2), Chotěboř – Ústí n.L. 8:2 (2:1), Jablonec n. N. – Démoni Č.Lípa 8:3 (3:1), Mladá Boleslav – Radobýl Litoměřice 4:3 (2:0).

Příští kolo: F.A.Zole Č. Lípa – Ústí n. L., Chotěboř – GL Litoměřice, Plzeň – Radobýl Litoměřice, Mladá Boleslav – Benešov, Písek – Démoni Č.Lípa, Jablonec n. N. – Turnov (neděle 19.00).