Stejně, jako posledně ve Verbier se závodilo s minimální povinnou výbavou, kde kromě lyží s vázáním, bot, pásů a holí přibyly jen rukavice. Startovalo se ve středisku „La Praz", cíl byl přímo v centru „Courchevel 1850" a všechny kategorie musely zdolat převýšení 500 metrů. Trasa závodu vedla po širokých sjezdovkách, kde naštěstí byl dostatek místa na případné předcházení. Jako první odstartovali v 10 hodin muži, krátce po nich se do kopce vydaly ženy a juniorky. Jako poslední se na řadu dostali junioři i s českým reprezentantem Dominikem Sádlem. Toho sobotní stříbrná medaile povzbudila a těšil se tak na další závod.

K bronzu popřál Armando Marriotta

Od startu se držel ve vedoucí skupině, ze které se postupně odpoutával pozdější vítěz Federico Nicolini. Dominik držel tempo sobotního vítěze Remi Bonneta ze Švýcarska a za sebou si „vezl" celý vláček domácích Francouzů, kteří se chtěli na vlastní půdě předvést v co nejlepším světle. Postupně předcházeli juniorky a ženy na trati a nakonec cílovou pásku proťali v pořadí Nicolini, Bonnet a třetí příčku udržel Dominik Sádlo.

Ze dvou závodů Světového poháru v Courchevel si tak odváží stříbrnou z individuálního závodu a bronzovou z „Vertical Race". Při slavnostním vyhlášení výsledků Dominikovi přišel popřát ke stolu osobně i Armando Marriotta, prezident ISMF, mezinárodní skialpinistické federace. Překvapivým vítězem závodu mužů se stal Damiano Lenzi z Itálie, suverénkou všech čtyř dosavadních závodů Světového poháru je Laetitia Roux z Francie se čtyřmi zlatými kovy. Světový pohár pokračuje už příští víkend v italském Val Comelicu pátečním závodem ve sprintu a nedělním „Individual Race".

(ple, to)