Ve sportovní hale ZŠ R. Frimla se konal již 5. ročník turnaje karate pro závodníky do 15 let. Trutnovský dráček v boji o cenné kovy přivítal závodníky v kategoriích mladšího a staršího žactva (7 – 13 let), ale i dorostu (14 – 15 let).

Systém podkrkonošského turnaje je unikátní v tom, že si mají možnost zazávodit začínající závodníci s nízkým stupněm technické vyspělosti (8. a 7. kyu – bílý a žlutý pásek) mezi sebou, a poté ještě se svými technicky zdatnějšími vrstevníky. V praxi to znamená, že závodník s bílým páskem může soutěžit celkem v pěti kategoriích, jimiž jsou kata 8. a 7. kyu, kata open, kata team, kumite 8. i 7. kyu a kumite open.

Právě těchto klání je pořádáno velice málo a pro možnost vyzávodit se jsou velmi kladně ceněny u trenérů i rodičů. Trutnovského dráčka se účastnilo 240 závodníků z dvaceti českých klubů a dvou z Polska. Soutěžních startů bylo celkem 448, z toho 265 v soutěži kata (sestavy) a 183 kumite. Plyšovým tygrem, symbolizujícího karate, byli oceněni nejmladší závodník a závodnice turnaje.

Ze sportovců reprezentujících SKBU Trutnov si nejlépe vedli Barbora Hurdálková, Dominik Krejčí, Anna Lišková, Jáchym Šanda a kata team starších žáků. Ti získali stříbrné kovy.

Výsledky závodníků SKBU Trutnov – 2. místa: Barbora Hurdálková, Anna Lišková, Jáchym Šanda a kata team starších žáků. 3.místa: Vitaliy Fedko, Tomáš Macek a kata team mladších žáků.