Trutnovské kadetky letos své fanoušky i soupeře překvapily výborně sehranou základní částí. Celek, který se papírově měl pohybovat na hraně nebo i za hranou postupu do play off, obsadil v dlouhodobé části vynikající páté místo. Díky němu narazil trutnovský tým ve čtvrtfinále na krajského rivala, jímž je Sokol Hradec Králové.

„Náš soupeř bral ve všech minižákovských i žákovských kategoriích medaile, naopak náš celek s boji o závěrečný turnaj nemá žádné zkušenosti. O to cennější je, kam až jsme se probojovali. Ale to neznamená, že bychom neměli motivaci Hradec vyřadit,“ hlásí po dvou duelech série hrané na tři vítězství trenér Lokomotivy Petr Kapitulčin.

Série hraná na tři vítězné zápasy začala dvěma souboji v Hradci. A hned v tom prvním se zrodilo další překvapení, když Trutnovačky výborně zvládly poslední čtvrtinu vyrovnané bitvy a připsaly si důležité vítězství. V odvetě dokázaly Sokolky srovnat stav série na 1:1, když využily širší rotace hráček a také přidaly na agresivitě v obraně.

Třetí a čtvrté utkání je na programu v sobotu od 15 hodin, respektive v neděli (11.15). Dokáží Trutnovačky svou parádní jízdu soutěží dokončit a šokovat postupem mezi nejlepší čtyři?

„Čeká nás určitě velice bojovné utkání. Snad před vynikající diváckou kulisou. Pevně věřím, že budeme v derby úspěšnější na hřišti, ale i v hledišti,“ burcuje před dvojzápasem hráčky i příznivce trutnovský kouč Petr Kapitulčin.

Klíčové duely o víkendu čekají také mladší žákyně. Ty si mohou v předstihu zajistit účast v nejvyšší soutěži starších žákyň. Potřebují k tomu ale uspět v zítřejším utkání s Prostějovem (17.15), a nejlépe o více jak pět bodů. V neděli pak čekají celek Jany Strnadové dva duely s Pardubicemi (9.00 a 13.30). Také v nich ještě může jít o šanci vyhnutí se květnové a červnové kvalifikaci.

1. zápas

Sokol Hradec Králové – Loko Trutnov 54:61 (17:22, 31:36, 49:46)
Body Trutnova: Holubcová 21, Šmahelová 15, Králová 11, Votočková 5, Ježková 4, Finková 3, Švarcová 2.

2. zápas

Sokol Hradec Králové – Loko Trutnov 58:38 (10:10, 23:19, 46:29)
Body Trutnova: Holubcová 14, Šmahelová 8, Finková a Všetečková 6, Ježková 2, Švarcová a Votočková 1.

Další termíny: 14. a 15. 4.