První letošní zkouška čekala na lomnické hráče hned o prvním školním víkendu. Tým se totiž zúčastnil mezinárodního turnaje Staropramen Cup, který se uskutečnil v Pardubicích. V rámci tohoto florbalového festivalu se uskutečnil také turnaj nazvaný „O Pohár Pardubického kraje", kde se Lomnice představila v konkurenci šestnácti týmů z celé České republiky.

„Turnaj se nám vyvedl nad očekávání. Základní skupinu jsme vyhráli a porazili jsme týmy FBK Hradec Králové 2:0, FBK Draci (Poříčí nad Sázavou) 3:2 a 1. FBK Tábor vysoko 7:0. Výhra ve skupině nám do osmifinále přidělila Orel Přelouč, který nám podlehl 5:0," sdělil k turnaji jeden z lomnických trenérů, Martin Matušů.

Na Lomnici následně čekaly zápasy o umístění. Po urputném boji se před ní nejprve po výsledku 4:3 museli sklonit hráči Benešova. Rozhodující branka přitom padla až v posledních vteřinách zápasu. Po něm ale na mladé hráče z Pojizeří konečně čekalo vysněné finále.

V krajském derby s Libercem nakonec Lomničtí uspěli také. Po vítězství v poměru 4:1 bylo jasné, že si mladíci z města perníků odvezou nejen kupu zážitků, ale také trofej pro vítěze prvního ročníku turnaje!

Ilustrační foto