Dvanáct kilometrů absolvoval po druhé i Jiří Sucharda, kouč týmu Mattoni Freerun v Jablonci nad Nisou. „Byl to hezký, poměrně snadný závod,“ komentoval závodník Jiří trať. Pravidelně nechybí ani na startu tradičního zimního závodu na 50 kilometrů. „Poslední zimní padesátka patří mezi mé nejlepší životní úspěchy,“ dodává.

Na střední škole se věnoval atletice. Na dlouhý čas dal přednost práci a škole před sportem, ale po letech se vrátil. „Začal jsem běhat sám pro sebe. A najednou přišla nabídka vést běžeckou skupinu Mattoni Freerun v Jablonci,“ vzpomíná Sucharda.

Jablonecký běžec si pochvaluje i letošní úpravu trati. Vzhledem k opravám hráze na bedřichovské nádrži, přibylo na trase bláta, kaluží a skoků přes kořeny. „Úprava trati byla naprosto senzační. Loňská asfaltová rovinka byla nekonečná, doufám, že tuto změnu uchovají organizátoři i do budoucna,“ svěřuje se běžec, který rozhodně dává přednost rázovitému terénu.

Jiří Sucharda se svým týmem obhájil vítězství z loňského roku v kategorii slow motion. „I když běžíme za jeden tým, soutěžíme tak trochu mezi sebou. První kilometry jsem se držel parťáka Michala, pak se mi ale začal vzdalovat a já už nedokázal zrychlit.“

Parta běžeckých kolegů, ale především kamarádů pravidelně trénuje v blízkosti jablonecké přehrady. Kdo by měl chuť, může se ke skupince přidat.