Desítce rozhodčích a velkému počtu diváků bylo předvedeno na 150 sestav v sedmi věkových kategoriích. Nejmladší děvčata závodila na lavičce, větší gymnastky už se musely poprat s nízkou či vysokou deseticentimetrovou kladinou. Všichni se ale snažili přiblížit třeba i výkonům slavné Věře Čáslavské. Chlapci místo toho úspěšně kopírovali Aloise Hudce na kruzích, chyběl snad jen jeho mistrovský rozpor střemhlav. Stejným mužským i ženským nářadím pak byla akrobacie plná přemetů, salt, ale i rovnovážných prvků a provazů.

A jak se domácím sportovcům dařilo v konkurenci závodníků z Vrchlabí a Dvora Králové? První místa vybojovali Bára Hetešová, Andrea Houtová, Pavlína Hellingerová, Eliška Krejčí, Antonín David, Antonín Škoda a Dominik Karel Janko. Stříbro patřilo Nikole Sáblíkové a Barboře Oravcové. Na bronzový stupínek se postavili Mia Jane Melichar, Ema Thámmová, Natálie Nemanská, Sabina Chaloupková a Matyáš Vogler. Nepopulární brambora tentokrát připadla Alžbětě Coblové, Kláře Pávové, Valerii Čermákové, Anně Švecové, Aleně Hauptové, Adéle Seifertové a Adamovi Svatošovi. Malou pozornost si však z rukou Mikuláše a Anděla, který se jen o pár dnů „zpozdil“, převzali všichni zúčastnění.

V prosinci proběhl také závod gymnastických nadějí z přípravky. Patnáct dětí přišly potleskem podpořit tři desítky fanoušků a k vidění byly zajímavé výkony na lavičce, kruzích a akrobacii. Malí závodníci si poprvé vyzkoušeli, jaké to je, cvičit „naostro“. Svými výkony jen potvrdili, že gymnastika jako soubor tělesných cvičení, všestranně rozvíjí lidské tělo a udržuje zdatnost a celkově dobrou výkonnost. A hlavně dobrou náladu v partě kamarádů.