Secheza Lovosice, tak zní název klubu, jehož jméno je vyryto na zatím posledním štítku, který zdobí putovní pohár turnaje, pořádaného královédvorskými házenkáři. Před lety si Pod-zvičinský turnaj liboval velké oblíbenosti. V roce 1993 ale postoupili zdejší sportovci z krajského přeboru do ligové soutěže a od té doby nový štítek nepřibyl.
Stane se tak letos, přesněji již tuto sobotu. A klání si odbude hned několik premiér. Tou nejhlavnější bude fakt, že v roce 2012 už ve Dvoře Králové dávno stojí krásná sportovní hala Strž, kterou právě házenkáři využívají ke svým domácím utkáním. Před třemi roky to bylo v Zubr extralize, loni ještě v I. lize a od podzimu se již dvorské publikum bude muset spokojit „jen" s ligou druhou.

Jarní sestup „žlutomodrých" ze druhé nejvyšší soutěže v republice nic nezměnil na tom, že se hráči již měsíc intenzivně připravují na nový ročník. Domácí turnaj tak bude příjemným zpestřením herní části přípravy. Organizátoři věří, že si jubilejní 20. ročník turnaje nenechají ujít fandové, na něž bude v hale čekat kvalitní občerstvení, o které se postará mimo jiné i Pivovar Tambor, který převzal nad turnajem záštitu. Čtyři zúčastněné celky spolu budou hrát systémem každý s každým po dobu 2 x 25 minut, a to vše bude k vidění za dobrovolné vstupné. Vedle dvou dvorských kolektivů přislíbily účast TJ AŠ Mladá Boleslav a SK Kuřim.

Časový harmonogram turnaje – 8.30: Dvůr Králové A – Dvůr Králové B. 9.35: Mladá Boleslav – Kuřim. 10.50: Dvůr Králové A – Mladá Boleslav. 11.55: Dvůr Králové B – Kuřim. 13.10: Kuřim – Dvůr Králové A. 14.05: Mladá Boleslav – Dvůr Králové B.

Hned o den později se Dvoráci představí od 17 hodin v utkání 1. kola Českého poháru na palubovce Slavie Hradec Králové.