V kategorii U16 se dvojice Michaela Potočková – Hana Veselá připravuje již od prosince, přičemž se obě představily i na trutnovské půdě v přátelském duelu s domácími juniorkami. V současnosti se nacházejí kadetky v Děčíně, kde hrají tři přátelské duely s reprezentací Ruska (o výsledcích týmu i představení našich hráček samozřejmě budeme informovat).

V kategorii U18 se reprezentačních soustředění účastní trojice Viktorie Havlová, Dominika Murgašová a Zuzana Talácková. Všechny jmenované také odcestovaly na začátku května k přípravným duelům do Maďarska, ovšem Viktorie Havlová se na posledním tréninku před zápasem zranila, a tak si reprezentační premiéru odbyly jen Murgašová s Taláckovou. V nominaci na další akce zůstává ale nadále celá trojice mladých basketbalistek, kterou čeká v příštím týdnu další výcvikový tábor v Klatovech.

Pouze v kategorii U20 dosud příprava nezačala. Trenérka výběru Marcela Kramer má povinnosti u slovenské reprezentace žen, navíc mistrovství Evropy je letos plánováno až na druhou polovinu srpna. První sraz tak český výběr čeká až začátkem června, pozvána je i trojice hráček Kary se zkušenostmi z Ženské basketbalové ligy – Kateřina Kozumplíková, Gabriela Mervínská a Anežka Skokanová.

„Nominace celé osmičky do reprezentačních výběrů je dalším oceněním pro všechny v trutnovském basketbalovém klubu. Trenéry, funkcionáře, ale i hráčky samotné. A to jak pro nominované, tak i pro všechny ostatní hráčky, které jim prací při tréninku také pomohly do této elitní společnosti," komentoval úspěch Kary šéftrenér mládeže Petr Kapitulčin.

„Zároveň je nominace hned osmi hráček do reprezentačních výběrů velkou motivací nejen pro naše dorostenky, ale i pro hráčky nižších kategorií, které za pár let při dostatečné motivaci k tvrdé práci mohou naše letošní reprezentantky následovat," dodal kouč, jenž byl v minulém týdnu potvrzen v nové funkci reprezentačního trenéra U15.

(kap, to)