V závodě na 400 metrů překážek dokázal postoupit do semifinále, což už samo o sobě je velkým úspěchem. Z něho se sice už do dalších bojů neprokousal, ale rozhodně v něm nezklamal. Vždyť startoval proti velkým hvězdám a několika adeptům na cenný kov. V konečném účtování je z toho osmnácté místo, což je pro stále ještě mladého běžce (23 let) solidní.

Vít Müller
Müller běžel proti hvězdám. Zlato získá Warholm, je to borec, říká o Norovi

Smolař týdne v Královéhradeckém kraji: Votroci končí v poháru, padli také v Brně

Nebyl to povedený týden. Dva těžké zápasy hradečtí fotbalisté výsledkově nezvládli. Nejprve byli podle očekávání vyřazení z MOL Cupu favorizovanou Ostravou, v sobotu pak neuspěli v důležité bitvě o mistrovské body ve II. lize na Králově poli v Brně. Tam sice měli herně navrch, nicméně prohráli 2:1. O jedinou trefu se postaral v 82. minutě Kristian Zbrožek z penalty. V té chvíli srovnával na 1:1. Domácí však stihli rozhodnout. Na vedoucí Pardubice tak Hradec ztrácí už osm bodů. Manko může umazat v sobotu, kdy je na programu tolik očekávané východočeské derby.

Rosice 28.09.2019 - domácí FC Zbrojovka Brno (červená) proti FC Hradec Králové
Bolí to. Hradec ztratil remízu v závěru

Komentář Pavla Krále: Má potenciál, myslí i na Tokio

Má v sobě potenciál. I ve třiadvaceti se může hodně zlepšovat, tvrdí odborníci. Překážkář Vít Müller jel sice na mistrovství světa v Dauhá na poslední chvíli, ale postaral se o jednu z mála českých radostí v prvních dnech šampionátu. Přestože šlo ,,jen“ o postup do semifinále. I v něm totiž člen Sokola Hradec Králové ukázal, že má správné závodnické srdce. Svou kůži neprodal lacino, i když stál na startu s velkými jmény typu Katařana Abderrahmana Samby či Raiema Benjamina z USA. Na čtyřsetmetrové trati doběhl sedmý a časem 49,97 pokořil letos už popáté padesátisekundovou hranici. Sám pak objektivně přiznal, že to mohlo být mnohem lepší, nebýt chyby na třetí překážce. ,,Ale byl to super zážitek. Tihle kluci jsou podobně staří jako já a jsou na hraně světového rekordu. Byla obrovská čest běžet s nimi,“ vyznal se po závodě mladík, který chce příští rok zabojovat o účast na olympijských hrách v Tokiu. ,,Musím na sobě ještě zapracovat,“ má jasno. Povede se mu tento sen uskutečnit?