Juniorky přitom do zápasu vstoupily velmi dobře. Po parádně provedeném brejku je dostala do vedení už ve 4. minutě Nela Sikorová. Švýcarky však dokázaly oplatit stejnou mincí, po rychlém protiútoku ještě do první sirény srovnala Wyssová. Po změně stran už hráčky ze země helvétského kříže vedly, v 18. minutě se o to postarala Helblingová. Češky dokázaly nepříznivý vývoj otočit na přelomu druhé a třetí třetiny. O vyrovnání se gólem do šatny postarala Spoustová a hned po změně stran se prosadila Zerzánová. Jenže v zajímavém utkání se nakonec radovaly Švýcarky. Nejprve srovnala Mrofová a ve 42. minutě výhru zařídila Moserová.

Juniorky U19: Česko - Švýcarsko 3:4 (1:1, 1:1, 1:2). Branky: 4. Sikorová, 30. Spoustová, 31. Zerzánová - 12. Wyss, 18. Helbling, 40. Morf, 42. Moser. Rozhodčí: Beňo - Sklenica.

Odpolední program - pátek: U19: Česko – Finsko (16.30). Muži: Česko – Švýcarsko (19.00). 

Dnešní program zahajuje v 10 hodin utkání juniorek Švýcarska a Finska. To hlavní pro diváky ve sportovní hale v hradecké Třebši přijde odpoledne. Od 16.30 české juniorky vyzvou Finsko. Od 19 hodin bude poté na programu zápas, na který všichni čekají. Poprvé do akce vstoupí muži a proti Švýcarsku je bude podporovat vyprodaná hala.

"Myslím si, že je to výhoda, fanoušci nás poženou dopředu. Na zápasy se Švýcarskem se těším. Nervózní ze začátku budu, ale myslím si, že po první minutě na hřišti to ze mě spadne," říká nejlepší střelec Superligy Tomáš Hanák, jenž nastupuje za střešovický Tatran.

Na listopadovém šampionátu tým trenéra Jaroslava Berky nad Švýcarskem zvítězil v semifinále jednoznačně 11:3 a vybojoval stříbrné medaile, když ho až ve finále zastavilo Švédsko. Nyní se na tento výkon pokusí navázat i ve městě pod Bílou věží. Hřebem pátečního večera bude loučení Toma Ondruška a gólmana Martina Beneše s reprezentační kariérou.

Tom Ondrušek

Rok narození: 1992
Současný klub: Chodov                                                                                     
Post: útočník                                                                                              

 Martin Beneš

Rok narození: 1986
Současný klub: Sparta Praha
Post: gólman