Aby prošly svěřenkyně trenéra Martina Petrovického v Českém poháru mezi nejlepších šest kolektivů, musejí vyřadit dva soupeře z hlavního města. Prvoligový tým BA Sparta mají zdárně za sebou, v dalším kole je čeká střetnutí s DSK Basketball.

Český pohár žen

BA Sparta – Kara Trutnov 65:100 (12:35, 35:51, 53:79)

Body: V. Nováková 15, Fadrhonsová 10, Drachovská 7, Němcová a Klecková 5, Řeháčková a Husníková 4, B. Kuthanová 3, Rokošová, Zuzáková a Sekyrová 2, Novotná 1 – Anderson 25, Záplatová 19, Steffanová 18, Hindráková 11, Greer 10, Vacková 7, Muchová 6, Kozumplíková a Ovsíková 2. Rozhodčí: Heinrich, Smetana. Fauly: 18:21. Trestné hody: 23/17 – 20/13. Trojky: 4:9. Diváků: 100.

Proti přednímu celku druhé nejvyšší soutěže nechtěl favorit v předzápasových prohlášeních nechat nic náhodě a slib fanouškům hráčky splnily. Už na konci úvodní desetiminutovky vedla Kara 35:10 (!) a utkání měla zcela pod kontrolou. Ve zbytku prvního poločasu sice aktivita hostů trochu opadla, přesto o vítězství nikdo nemohl pochybovat.

Pozitivním na hře Trutnova bylo rozložení sil na celý kádr a potěšilo také nasazení Andrey Ovsíkové. Ta se v dresu Východočešek představila vůbec poprvé. Na vině předchozí absence bylo zotavování se z plastiky vazů v koleni. „Jsem rád, že může Andrea už v pohodě nastupovat a dostávat se pomalu do formy. Teď bude hlavně záležet na jejím pocitu," popsal zařazení letní posily kouč Petrovický.

Ve druhém poločase Sparta boj nevzdávala. Stále hrála otevřený basketbal a nedávala znát, že rozdíl ve skóre stále narůstal. „Sparta hrála opravdu sympaticky. Střídala osobní obranu se zónovou. Je vidět, že ty holky jsou spolu dlouho a na první ligu hrají výborný basket," složil soupeři poklonu Martin Petrovický, jehož mohlo těšit i to, že krátce před koncem docílil tým stobodové hranice.
Ve 4. pohárovém kole změří Kara síly s DSK Basketball, tedy týmem, jenž před týdnem porazila ve své hale 78:64. Také přímý duel o místo ve Final Six se odehraje v Trutnově.

Zbylé výsledky 3. kola: Olomouc – Hradec Králové 57:115, VŠE Praha – Strakonice 78:68, DSK Basketball – Karlovy Vary 76:74, Krnov – Valosun Brno 53:105.