y za sebou mají tři duely v základní skupině mistrovství Evropy a již dnes odehrají úvodní ze tří utkání osmifinálové fáze šampionátu. Po porážce od Běloruska šel výkon svěřenkyň Lubora Blažka hodně nahoru a výhry nad Litvou a Chorvatskem znamenaly druhé místo. Výborně se v týmu prezentuje trutnovská hráčka KATEŘINA HINDRÁKOVÁ, která si ve Francii prožívá svůj debut na velké reprezentační akci a její výkony jsou zatím obrovským pozitivem.

Katko, s výjimkou úvodního klání za sebou máte vydařenou základní skupinu. Jak těžká byla a bála jste se o váš postup?
Tak lehké zápasy to rozhodně nebyly. Hlavně se hned v úvodním zranila Jana Veselá, což nám po prohře moc nepřidalo. Ale řekly jsme si, že na to musíme zapomenout a druhý duel hrát s čistou hlavou, což se nám s Litvou i povedlo. A výhra s Chorvatkami? Můžu říct, že jsme si věřily, že je porazíme, ale rozhodně to byla tvrdě vydřená výhra.

Do nominace jste se dostala, dá se říct, na poslední chvíli, svými výkony jste se ale pro fanoušky stala zatím největším překvapením. Jak se nyní cítíte?
Cítím se dobře, vůbec jsem nečekala, že bych mohla dostat takový prostor na hřišti. Víceméně to bylo i dané zraněním Jany, protože se nám zúžil počet hráček na křídlech a já do toho asi skočila takzvaně po hlavě.

Čekala jste, že od trenérů dostanete tolik prostoru? Asi souhlasíte s názorem, že vaše výkony zápas od zápasu rostou!
Nechci souhlasit, protože by se to mohlo zakřiknout a navíc pondělní utkání už bodově těžko překonám (usmívá se). Takže bych hlavně chtěla výkony tak nějak udržet a pomoci týmu i v dalších duelech.

Hlavně proti Chorvatsku jste kolektiv táhla i střelecky. V tomto ohledu se vám letos dařilo v celé sezoně. Cítíte díky ligovým výkonům pevnou ruku?
Vůbec jsem nepřemýšlela, že by to mohlo být spojené s celou sezonou, hraje se tady a teď . Člověk v tomhle ohledu nesmí mít strach, že něco zkazí. S Chorvatskem byly moje body hlavně z protiútoků, které není tak těžké zakončit, když vám spoluhráčky dají krásné, přesné přihrávky.

Do osmifinálové skupiny jdete s jednou výhrou a k postupu do čtvrtfinále potřebujete ještě minimálně jednu. Přes kterého soupeře by podle vás cesta do vyřazovací části mohla vést?
Určitě to chceme uhrát hned v prvním zápase dnes proti Velké Británii, i když to vůbec nebude jednoduchý soupeř! Britky hrají v posledních letech hodně tvrdý a rychlý basketbal a to jsou dvě nejdůležitější věci, s nimiž se budeme muset vypořádat. Francie je favorit a také to na palubovce předvádí. Samozřejmě bychom chtěly vyhrát i se Srbkami.

Necítíte se unavená? Přece jen jste hrály každý den.
Přiznávám, že tam ta únava trochu znát je, ale v úterý bylo volno a další zápasy se už hrají obden. Doufám, že se to nijak negativně neprojeví. Máme tu všelijaké možnosti regenerace, kterých využíváme.