Tradiční cykloturistický maraton opět připravili pořadatelé z Klubu českých cyklistů BC Sport Semily. Nezávodní přejezd Krkonoš s délkou 210 kilometrů a převýšením téměř 4000 m si za dobu své existence od roku 1997 našel skupinu příznivců, kteří od začátku roku polykají kilometry s vidinou stoupání na Karpacz, Pomezní Boudy, Benecko či Rezek. Kromě zmiňovaných kopců čekají na účastníky stoupání na Příchovice, Harrachov, Janské lázně, Strážné, a Vysoké nad Jizerou.

Od roku 2004 si svoje místo v nabídce Krále Krkonoš najdou i cyklisté, kteří z nejrůznějších důvodu „královskou“ trasu absolvovat nemohou, ale přesto chtějí zažít atmosféru „Krále“. Kratší varianty v délkách 70 a 120 km nevedou přes polské území a cyklisté absolvují stoupání např. na Roprachtice, Rezek a Vysoké nad Jizerou, resp. Strážné, Benecko či Vítkovice.

Start proběhne ve vlnách v 7 hodin (210 km), 8 hodin (120 km) a 9 hodin (70 km). Jednotným místem startu a cíle je sportovní stadion v Semilech. Startovné pro účastníky činí 350 Kč (210 km), 200 Kč (120 km) a 50 Kč (70 km).

Na všech tratích jsou na vybraných místech pro všechny účastníky připraveny občerstvovací stanice s pamětním razítkem a technické zajištění. Zájemci si opět budou moci zakoupit pamětní trička (z předchozích ročníků), nově pořadatelé připravují zhotovení a nabídku upomínkových cyklistických dre­sů.

Podobnou akci nelze připravit a zajistit bez dobrovolných pořadatelů z řad členů i nečlenů Klubu českých cyklistů BC Sport Semily, ale také bez podpory partnerů: Město Semily, Aminostar s.r.o., VELO-CZ, Reklamy Kocour, Geodézie OnLine, JVS Pekařství, Motorland Bělá a řady dalších.

Přihlásit se je možné osobně v prodejně BC Sportu nebo elektronicky na stránkách www.kralkrkonos.cz, kde jsou také zveřejněny podrobné informace, propozice a mapy. (jpl)