Stříbrná a bronzová medailistka z juniorského světového šampionátu v Kranji 2006 jezdila od začátku zimy ve špičce. V Tour de Ski dojela osmá, na slavném Holmekollenu byla sedmá v třicítce a o víkendu desátá ve finále Světového poháru ve Falunu.

Vrcholné výkony předvedla na olympijských hrách. V Soči nejdříve zářila radostí po jedenáctém místu ve skiatlonu a pak šokovala pátou příčkou na třicítce. Takhle dobře si nevedla žádná česká běžkyně na lyžích od dob Kateřiny Neumannové.

„Sezona to byla úplně fantastická," uvedla. „Nejvíc si vážím olympiády, ta je jedinečná, protože je jednou za čtyři roky, a to páté místo je nejvíc. Ale i výsledky na Tour de Ski, z Holmenkollenu a z finále jsou famózní."

Výbornými výsledky „namlsala" fanoušky i lidi ze svého nejbližšího okolí. I ti už koncem sezony mluvili o medailích. „To mě na nich trošku mrzelo, protože ti věděli, jak velké úsilí mě to stálo a jak velký skok jsem udělala," řekla osmadvacetiletá běžkyně.

Doufá, že na povedenou sezonu naváže. „Pokud bude vše v pořádku, budu zdravá, tak věřím, že budu jezdit minimálně jako letos. Doufám. Vím, že je šance udělat krok nahoru, ale jestli podaří, to je otázka jiná," řekla.

Už před sezonou se Vrabcová-Nývltová cítila skvěle. Angažovala kondičního trenéra Filipa Tomáše, upravila jídelníček a zlepšila přístup k přípravě. „Změnili jsme toho hodně a jsem ráda, že se to projevilo," uvedla běžkyně z Trutnova. „A vše jsme v přípravě ani nestihli, takže je velký prostor se posouvat dál," dodala.

Nejspíš se může těšit na lepší vybavení. Díky skvělým výsledkům by měla mít větší výběr lyží. „V to doufám, na jarní sněhy trošku problém máme," uvedla lyžařka, která má ve svém servisním týmu manžela Martina Vrabce. „A taky je šance, že mi upraví boty víc podle nohy, protože jsem měla problém s chodidlem."

Nyní má Vrabcová-Nývltová pár dnů volna. Místo tréninků a závodů se těšila na všední věci nákupy, kosmetiku a kadeřnici. „Ženské věci jsem zanedbávala, takže si to teď trošku vynahradím," usmála se.

Studentka sportovního managementu na Univerzitě v Hradci Králové plánuje i oslavu. Během zimy dostávala jednu gratulaci za druhou. „A neměla jsem čas poděkovat. Bylo to příjemné, a proto jsme se s manželem rozhodli, že uděláme větší oslavu. Bude to docela veliká sešlost," řekla Vrabcová-Nývltová.