„Mistrovství se konalo na klasické trati a bylo pro pořadatele i závodníky velmi náročné, ale pěkné. I když jsme ještě těsně před závodem operativně projížděli stopy na loukách, závodníci startující na začátku startovní listiny měli přesto horší podmínky, když museli občas prošlapávat,“ ohlédl se za šampionátem jeden z pořadatelů Radovan Kunc. Terén byl ideální pro závod v mistrovské klasice (zvlněný, místy až kopcovitý, louky, lesy i remízky).

V ženách jasně vyhrála Helena Randáková z Vrchlabí, jinak běžkyně z Jilemnice, která vedla od startu až do cíle a v cíli měla před druhou Ivanou Bochenkovou obrovský náskok, třetí místo obsadila Simona Karochová (obě Kotlářka Praha), která za stříbrem zaostala o 25 sekund. V mužích byl závod velmi vyrovnaný, nakonec mistrovský titul obhájil Jan Lauerman (Jihlava), pouhých 22 vteřin před Jiřím Bouchalem z Plzně, třetí Ondřej Vodrážka ze stejného oddílu dojel s dvouminutovým odstupem. Mezi juniorkami vybojovala titul Lenka Mechlová (Jilemnice) a v juniorech Procházka (Lokomotiva Beroun).

„MČR štafet se jelo druhý den ve stejném prostoru, všechny stopy už byly projeté, a tak se jednalo o velmi povedený závod, který se určitě líbil,“ je přesvědčen pořadatel. V mužích zvítězila favorizovaná štafeta KOS Slavia VŠ Plzeň ve složení Kodeda, Bouchal, Vodrážka, před štafetami Vrbna a Liberce. V ženách ve vyrovnaném souboji byla nejlepší štafeta Slavie Hradec Králové (Košárková, Jedličková, Petrželová), před Kotlářkou Praha a štafetou Liberce.