Darino, sérii s VŠE Praha jste dokázaly vyhrát v nejkratším možném čase. Jistě ale potvrdíte, že soupeř byl tvrdým oříškem.
Je to tak. My jsme se trápily ve všech zápasech a kromě toho druhého to byly náročné bitvy do úplného konce.

V čem byl podle vás největší rozdíl mezi oběma kolektivy?
My jsme to odehrály v šesti, sedmi hráčkách, zatímco soupeř mohl střídat víc. Sice nemají tu lavičku tak kvalitní, ale snažily se hrát hodně na obě Američanky. Především Dotson byla výborná, nakonec jsme se s tím ale popraly a zvládly to.

Kara hraje díky mnoha zraněním s úzkým kádrem. Jste proto ráda, že si tým před dalšími zápasy může víc odpočinout?
Odpočinek opravdu potřebujeme. Už se to takhle zápasově táhne dlouho a je jen dobře, že se můžeme tyhle dva dny konečně trochu uvolnit.

Jak se vy sama cítíte po zranění? Středeční výkon takřka nedal znát nějaký tréninkový výpadek.
Já jsem skoro dva týdny netrénovala a o víkendu to bylo v kondičce znát. Cítila jsem, že se mi běhá hůř, ale ve středu už to bylo lepší. Hraje se to v pár lidech a fyzicky to jde díky tomu hůř.

Nyní vás čeká soupeř z Mladé Boleslavi. Co myslíte, že může se Slovankou rozhodovat?
Důležité bude, abychom hrály agresivní obranu a záležet bude na doskocích. Ony mají čich na míč, chodí hodně doskakovat a v této činnosti se nám musí dařit.

Přikláníte velkou důležitost opět především dvěma úvodním duelům na domácí palubovce?
První dva zápasy jsou velkou výhodou. Kór v Trutnově, kde máme fantastické fanoušky. Věřím, že je vyhrajeme a aspoň jeden pak urveme u nich.

Po vítězném dramatu čeká na Karu Slovanka

Basketbalistky Kary ve středu zpečetily postup do čtvrtfinále Excelsior Ženské basketbalové ligy. Na palubovce VŠE Praha zvládly nervy drásající drama a díky šťastné koncovce si připsaly třetí vítězství v sérii. Dalším soupeřem ve vyřazovací části bude mladoboleslavská Slovanka.

BLK VŠE Praha – Kara Trutnov 80:82 (18:28, 38:42, 57:60)

Body: Dotsonová 20, Chlebovcová 18, Sládková 10, Kubusová a Esheová 8, Křížová a Filařová 5, Mackulinová a Harapesová 3 – Hindráková a Mišurová 19, Šnajdrová 17, Záplatová 13, Větrovcová 9, Steffanová 3, Vacková 2. Rozhodčí: Vrážel, Benda: Fauly: 18:26. 5 osobních chyb: 1:0 (40. Esheová). Trestné hody: 12/10 – 30/25. Trojky: 4:5. Konečný stav série: 0:3.

Ačkoliv se po úvodní čtvrtině zdálo, že se třetí duel série bude pro Trutnov vyvíjet více než příznivě, byla to v Praze nakonec pořádná fuška. Rozhodl takticky vedený závěr, v němž byl hostující kolektiv nakonec o jeden koš šťastnější.

V úterý a středu, vždy od 18 hodin, Kara odstartuje čtvrtfinálové boje proti Slovance.