Do soutěže se nominovalo 18 týmů, vítězů krajských kol, v kategorii chlapců i dívek. Pro chlapce byl připraven šplh na laně do výšky 4,5 metrů bez přírazu nohou, start ze sedu. Dívky soutěžily ve šplhu na tyči do výšky 4,5 metrů s přírazem nohou, start ze stoje. Na závodníky čekalo pět soutěžních kol, která byla rozdělena do dvou dní. Do klání družstev se sčítaly součty dvou nejlepších časů tří nejrychlejších závodníků. V soutěži jednotlivců se sčítaly dva nejrychlejší časy. Pořadatelé připravili, jako bonus, vložený závod ve šplhu na laně do výšky 8 metrů bez přírazu nohou, start ze sedu.

Královéhradecký kraj reprezentovalo družstvo chlapců z trutnovské průmyslovky. Nejlepší výkon v jednotlivcích předvedl Marek Souček, který zaznamenal čas 9,18 sekundy. Ten stačil, v silné konkurenci, na 19. místo. Druhým průmyslovákem byl Sebastian Klůz, který dosáhl času 13,35 sekundy. O další dvě místa zpět skončil třetí z družstva Michal Cejzlar, který přispěl do týmové soutěže časem 15,41 sekundy. V soutěži družstev zaznamenali reprezentanti průmyslovky čas 37,94 sekundy. To stačilo na konečnou desátou příčku.

Tituly mistrů ČR vybojovali chlapci z VPŠ a SPŠ MV z Holešova. V kategorii dívek mistrovský titul putoval do Frýdku Místku.

Vloženého závodu na 8 metrovém laně se zúčastnil i Marek Souček. Při dohmatu se stopky rozhodčích zastavili na 12,43 sekundách. Nejen čas, ale i samotný fakt, že náš reprezentant tuto distanci zdolal, zaslouží obdiv a sportovní uznání.

Všichni trutnovští účastníci zasluhují pochvalu za předvedené sportovní výkony a poděkování za reprezentaci Královéhradeckého kraje na vrcholné sportovní akci. jejich účast finančně podpořil Školní sportovní klub Sprint při SPŠ Trutnov.

Petr Karajanis