Hráčky BK Loko Trutnov se řadí mezi čtyři nejúspěšnější celky letošní pohárové sezony. V neděli a pondělí si to rozdají v Brně na Žabinách o zatraceně cennou trofej.

Východočešky se na finálový turnaj kvalifikovaly po výhrách na Nuslích a Karlových Varech. V nedělním semifinále (17.00) se utkají s domácím Handicapem. Druhou dvojici tvoří KP Brno a BLK Slavia Praha.

S jakým cílem vyrazí na NILFISK Final 4 trutnovský tým? „Na finálovém turnaji už by bylo alibistické říkat, že nám jde o herní projev, nebo že si jedeme turnaj jenom užít. Samozřejmě, papírově jsme asi nejslabší a už samotný postup je velký úspěch. Ale letos jsme už několikrát dokázali postavit veškeré prognózy na hlavu a budeme tak chtít učinit i tentokrát. Minimálně jeden zápas chceme určitě vyhrát," říká trenér BK Loko Trutnov Petr Kapitulčin.

Final 4 se neúčastní mistr USK, ani dva loňští finalisté poháru Nymburk a Hradec Králové, kteří byli vyřazeni ve 4. kole. Pro všechny ostatní se tak otevírá historická šance na pohárovou trofej. Kouč Lokomotivy považuje v této situaci za největšího favorita KP Brno.

„Má aktuálně skvělou formu, velice kvalitní kádr, zkušeného trenéra. Ale jde o jednorázový turnaj a stát se může cokoliv. Slavia má letos také velice silný tým, jen s trochu užší rotací. Podobný problém naopak nemá Handicap, v jehož kádru je hned sedm hráček nominovaných v loňském roce do širšího výběru nároďáku, se Slovenkou Palušnou dokonce osm. A navíc hraje v domácím prostředí, což může být velká výhoda. Vždyť Žabiny ve své hale letos přehrály již zmiňovanou Slavii i Nymburk," připomíná Kapitulčin.

PROGRAM

Český pohár – Final Four, Brno, hala Rosnička.
Semifinále: neděle 14.00: KP Brno – Slavia Praha. 17.00: Handicap Brno – Trutnov.
Pondělí 15.30: o třetí místo. 18.30: finále (ČT4).

(bk, to)