Turnovské barvy zde hájilo celkem 39 nadějí z přípravek. Následoval soutěžní víkend v Jablonci nad Nisou, kde se představilo nejprve mladší a starší žactvo, poté také dorost a junioři.

NEJMLADŠÍ ŠTAFETU TÁHLA DVOJČATA

Naděje z AC Turnov si odvezly z krajského přeboru nejmladšího žactva celkem pět medailí. Nejlépe si vedla dvojčata Aneta a Tereza Markovy. V trojboji nejmladší přípravky (roč. 2008 a 2009) skončily první, respektive třetí, a dotáhly také dívčí štafetu k celkovému prvnímu místu (A. Marková, T. Marková, Czismaziová a Šilhánková).

Dalším medailistou byl Jan Richtr, jenž skončil na druhém místě v trojboji starší přípravky (roč. 2006 a 2007), ve stejné kategorii byl devátý Benjamín Vaníček. V kategorii dívek starší přípravky byla devátá Veronika Marková. Poslední bronzovou medaili si připsali hoši mladší přípravky ve štafetě 4 x 150 metrů ve složení Ulrych, Vrzáň, Hamada a Šimůnek. Ve stejné kategorii byl z AC Turnov nejlepší v individuálním trojboji Tadeáš Kutek na šestém místě. Výborný výkon ale předvedly všechny děti, které se závodů zúčastnily!

AMÉLIE HOBELANTOVÁ NEJLEPŠÍ VRHAŘKOU

V atletické hale na Střelnici se konaly krajské přebory čtyřčlenných družstev ve vícebojích mladšího žactva (ročníky 2004 a 2005). Víceboj se skládal z individuálních disciplín 60 metrů, skoku do dálky, vrhu koulí a na závěr se běžela štafeta družstev na 4 x 150 metrů. Družstvo mladších žáků ve složení Jakub Šafář, Adam Pospíšil, Jan Drbola a Mikuláš Drbohlav skončilo na 3. místě. Tahounem sestavy byl Jakub Šafář, který vyhrál všechny tři individuální disciplíny ve výborných výkonech. Ještě lépe si vedly mladší žákyně ve složení Amélie Hobelantová, Nicol Náhlovská, Kateřina Hrdličková a Barbora Pospíšilová, které si odvezly stříbrné medaile. Amélie Hobelantová dokonce vyhrála soutěž ve vrhu koulí, za výborných 9 metrů a 62 centimetrů.

Na stejném místě se o tituly přeborníků kraje utkali také žáci, dorostenci a junioři. Atleti z Turnova si připsali celkem 13 umístění na stupních vítězů. Ve výborném světle se představili především běžci na 1500 metrů. Kategorii žáků jasně ovládl Michal Hanyk a bronzovou medaili si z téhož závodu odnesl Jiří Čermák. Mezi žákyněmi vyhrála běh na 1500 metrů turnovská Michaela Vundererová. Svěřenkyně Kateřiny Čermákové si doběhla pro nový osobní rekord 5:37,53 minut.

Ani turnovští vrhači se nenechali zahanbit a odvezli si dvě zlaté medaile. V juniorské kategorii se o jednu z nich postaral Milan Hošek (13,69). V kategorii žákyň se blýskla skvělým osobním rekordem Barbora Velíšková, které výkon 11 metrů a 25 centimetrů vynesl titul krajské přebornice. Stříbro si odvezla Lucie Sajdlová (800 m) a štafeta žáků na 4 x 150 metrů (Hanyk, Žerava, Huťka a Weidenthaler). Druhý skončil také Cyril Žerava v běhu na 60 metrů překážek a Jan Bílý ve skoku dalekém (582 cm). Štafeta starších žákyň si ve složení Velíšková, Pávová, Janatková a Sajdlová doběhla pro bronz.

ATLETIKA je v Turnově oblíbeným sportem. Svědčí o tom počet dětí, které město reprezentují po celé zemi.Zdroj: Tomáš Krištof

(kri, to)