Lenko, jak moc se na vývoji druhého utkání podepsala úterní smolná porážka v prodloužení?
My jsme do toho šly hlavně s tím, že jim to chceme oplatit. Začaly jsme dobře, ale nevydržely jsme celý zápas a pak bylo těžké dotahovat.

Ve středu jste opět dlouho prohrávaly a tentokrát se vám ztrátu dohnat nepodařilo. V čem byl zápas jiný?
Ony nám hlavně už docházejí síly. Byl to takový statický basketbal, a to možná rozhodlo. Nedařilo se nám a pořád jen stahovat nás stálo hodně sil.

Hlavně vás ale trápila střelba, 59 bodů, to je dost málo, souhlasíte?
Určitě. Nedařilo se a hlavně to bylo těžké v tom malém počtu hráček. 59 bodů je málo a s tím nemůžeme vyhrát.

Mají se fanoušci smířit s tím, že jsou VŠ Praha lepší nebo to cítíte jinak?
My určitě víme, že je můžeme porazit. Nechceme sezonu takhle končit. Pevně doufám, že v neděli vyhrajeme a nálada bude lepší.

Nyní ale musíte vyhrát třikrát v řadě. Věříte, že se to povede? Jak jste na tom se silami?
Půjdeme do toho s tím, že se nám povede nemožné. Hodně záležet bude na tom nedělním utkání. Musíme jej zvládnout. Pak už by byla situace lepší a stát by se mohlo všechno. Zbraně rozhodně neskládáme.

V nezáviděníhodné situaci se po dvou domácích zápasech série o bronz ocitly basketbalistky Kary. Před vlastními fanoušky prohrály s VŠ Praha i druhé utkání a nyní je čeká cesta na palubovku soupeře.

Kara Trutnov – VŠ Praha 59:69 (15:18, 31:43, 45:54)

Body: Větrovcová 16, Šnajdrová a Mišurová 13, Hindráková 8, Záplatová 5, Steffanová a Vacková 2 – Callens 17, Tarasava 13, Reisingerová 12, Vorlová 9, Bartoňová 8, Vyoralová 6, Elhotová 1. Rozhodčí: Kurz, Nejezchleb. Fauly: 17:14. Trestné hody: 14/11:8/5. Trojky: 6:4. Diváci: 780. Průběžný stav série: 0:2.

Narozdíl od úterního duelu měla Kara do zápasu slušný nástup a po pár minutách vedla 11:6. Jenže to bylo naposledy, kdy si znovu skvěle zaplněná hala užívala radostných chvilek. Do konce úvodní čtvrtiny hostující tým stav otočil a v poločase vedl už o propastných dvanáct bodů!

Domácí hráčky zaostávaly ve střelbě, v doskocích, prostě ve všech činnostech. Přesto věřilo publikum v obrat. Nejprve VŠ Praha náskok navýšily, pak se ale opravdu Kara zvedla a na začátku závěrečné čtvrtiny prohrávala jen 52:54.

Rozhodující pasáž duelu ale nakonec vyzněla pro hosty. Svěřenkyně kouče Petrovického opět zklamala střelba, a když se k tomu přidala pevná ruka Bělorusky Tarasavové, bylo jasné, že si podkrkonošský celek poprvé v historii vyzkouší, jaké to je, jet na palubovku soupeře za nepříznivého stavu 0:2. „Musí se změnit náš přístup k zápasu. Musí být poznat, že se hraje o medaili,“ nešetřil kritikou do vlastních řad trenér Martin Petrovický.

Čtvrtý duel je na programu tuto neděli od 18 hodin.