Horní Malá Úpa, Praha a nakonec i Vratislavice zažijí akci, při níž se účastníci vydají na trať dlouhou přesně tolik kilometrů, kolik stupňů má pivo v dané lokalitě.

Pivní běhy jsou zcela novým a ojedinělým seriálem tří závodů v běhu, který oslovuje sportovní nadšence, milovníky krásné přírody i dobrého piva a dokazuje, že doběhnout „na jedno” může být krásným sportovním zážitkem.

Prohlídka pivovarů závodníky nemine

Seriál zavítá do vybraných pivovarů a pohostí závodníky nejen parádním běžeckým závodem v přírodě, ale nabídne netradiční podívanou do výroben, hal, skladů a dalších běžně nepřístupných částí pivovaru a potěší ochutnávkou tradičního piva, a to jak na občerstvovačkách, na trase závodu, tak i před startem a v cíli! Záleží na každém závodníkovi, jak Pivní běhy pojme. Ochutnávku, prohlídku, zajímavou historii nebo exkurzi nabídne každý z pivovarů dle své chuti. A tak stojí zato navštívit všechny zastávky série.

Nejrychlejší dostane celý sud

Nejrychlejší závodník si samozřejmě vyběhne hned celý sud piva, vítězové jednotlivých věkových kategorií získají stylové pivní i sportovní ceny. Kromě jistoty, že „běžím na jedno“, je pro všechny kdo úspěšně dokončí závod, připravena bohatá tombola.

Každý ze závodů nabízí jednu trasu, a to na vzdálenost rovnu stupni místního piva, typického pro daný pivovar. V cíli pak závodníky osvěží lahodný pivní mok, který odpovídá počtu naběhnutých kilometrů v průběhu závodu. Výjimečnost jednotlivých závodů i celého seriálu je zaručena!

SERIÁL Pivní běhy 2019
12. 05. 2019 Trautenberkova 13° – Horní Malá Úpa
15. 09. 2019 Hostivařská 15° – Praha
10. 11. 2019 Konradova 11° – Liberec, Vratislavice

Hned na úvod Pivní běhy zavítají do pivovaru Trautenberk, který se nachází ve výšce 1045 metrů nad mořem a je nejmladším přírůstkem v rodině krkonošských minipivovarů. Pivo, které se zde vaří, je označováno „pivem horalů“.

Další zastávkou bude pivovar Hostivař, který úspěšně působí v Praze Hostivaři od roku 2011 a poslední zastávku představuje pivovar Konrad v Liberci-Vratislavicích. Jeho historie sahá až do roku 1872, kdy byl založen.

Celou sérii je možné pojmout jako tour po vybraných pivovarech a seznámení se s nimi (a jejich pivy), ale i jako ostrý běžecký seriál. Nejlepší běžci celé série budou vyhlášeni na Konradově jedenáctce!

Doprovodné závody dětí budou probíhat každý závodní den. Pohostí je lev Alex a dobrou zprávou je, že všechny děti registrované online, mají startovné zdarma. Těšit se také mohou na zábavný sportovní doprovodný program (šlapací káry, koloběžky, taneční show a další) na každé ze zastávek celé série.

Tip liga - Ilustrační snímek.
Tip liga se pod Krkonošemi těší velkému zájmu

TRAUTENBERKOVA TŘINÁCTKA
Místo startu a cíle: Areál pivovaru Trautenberk, Horní Malá Úpa

Prezence:
8:00 – 11:00 Hlavní závod
8:00 – 10:00 Dětský závod

Harmonogram:
10:00 Start dětí
11:00 Start hlavního závodu na 13 kilometrů
13:00 Vyhlášení výsledků
13:30 Tombola

Trasy:
Hlavní závod – 13 kilometrů
Dětský závod – 500 m až 3 kilometry dle věku a počtu dětí

Hlavní závod:
Muži, Ženy
M1, Z1 – Muži, Ženy 16-19 let
M3, Z3 – Muži, Ženy 20-39 let
M4, Z4 – Muži, Ženy 40-49 let
M5, Z5 – Muži, Ženy 50-59 let
M6, Z6 – Muži, Ženy 60+ let