Tohle derby mohli Dvoráci vyhrát. Vlastními chybami ale přišli o nadějný náskok a alespoň remízu zachraňovali v hodině dvanácté.

I. liga mužů

Dvůr Králové – Náchod 24:24 (10:9)

Fakta – branky: L. Picha 10/5, Hracha 5/1, Šeba 4, Jůza 3, Zelinka a Kulhánek 1 – Klouček 7/5, Resl 5, Kosinka 4, P. Pich 3/1, Hrachový 2/1, Hejzlar, Hlaváček a Mrština 1. Rozhodčí: Beneš, Chalupa. Vyloučení: 3:3. ŽK: 2:3. ČK: 0:1 (60. Černý). Diváci: 250. 1. HK Dvůr Králové nad Labem: Babčaník, Pišl – Kulhánek, Bonaventura, Jakub Kirschbaum, Zelinka, Jůza, Jan Kirschbaum, L. Picha, Šeba, Balla, Kotík, Etrich, Hracha.

Ač východočeské derby mnoho házenkářské krásy nenabídlo, pro velmi slušně zaplněnou halu přineslo nadmíru atraktivní partii. Mohly za to častá střídání soupeřů ve vedení.

Už první poločas byl vyrovnaný a lépe se do šaten odcházelo domácím, kteří si drželi těsný náskok. Start druhé půle se navíc vyvíjel ještě lépe. V její polovině vedli domácí 18:15 a zdálo se, že vývoj duelu mají pod kontrolou.

V té době ale svěřenci trenéra Michala Pichy začali kupit nepřesnosti, kterých soupeř využíval a rázem vedl sedm minut před koncem 19:21. Dvůr se snažil se zápasem něco udělat, vyložené střelecké příležitosti ale končily buď u brankáře Náchoda, případně i dřív.

Domácí se ale nevzdávali. Fanoušci tým hnali dopředu a bojovnost se mužstvu nakonec vyplatila. Jen pár vteřin před koncem získali Dvoráci míč, který chtěl gólman Babčaník bleskově rozehrát. Ve snaze rozvinout závěrečný útok jej ale faulem zastavil hostující Černý a dle nových pravidel nemohlo následovat nic jiného než červená karta a sedmička pro domácí celek.

Zodpovědnost na sebe vzal hráč utkání a zároveň i jeho nejlepší střelec Lukáš Picha. Stále ještě devatenáctiletá spojka zachovala klidnou hlavu a v hodině dvanácté zajistila svému týmu cenný bod.

Další výsledky 14. kola

Liberec – Strakonice 22:29, Jičín B – Bystřice p. H. 29:24, Chodov – Plzeň B 37:27, Ostrava – Zlín 26:38.

15. kolo (11. – 12. 3.)

Sobota 17.30: Velká Bystřice – Ostrava. Neděle 11.00: Bystřice p. H. – Liberec, Plzeň B – Náchod. 16.00: Zlín – Chodov. 17.00: Jičín B – Dvůr Králové n. L.