Od té doby podkrkonošský klub na podobný úspěch čeká. Zatímco ale tým dospělých skončil v Ženské basketbalové lize loni sedmý a letos devátý, „díru do světa“ tentokrát udělaly talentované kadetky. Ve středu večer tým trenéra Kapitulčina dokonal postup mezi nejlepší čtyři extraligová družstva a tím na Mistrovství České republiky.

Sokol Hradec Králové – BK Loko Trutnov 58:66 (15:20, 39:37, 52:47)

Tři čtvrtfinálové série play off skončily jednoznačným výsledkem 3:0, pouze východočeské rivalky svedly boj, který vyvrcholil rozhodujícím pátým duelem. Lokomotiva v sérii vedla 1:0, pak musela odvracet mečbol soupeřek, aby nakonec zvládla páté drama.
Přitom úvod do zápasu měl lepší po základní části soutěže čtvrtý tým domácích. Skóre 5:0, po chvíli 7:2 nebylo příznivé. „Pak jsme ale brzy sestavu protočili a právě hráčky z lavičky přinesly do hry impuls. Chytli jsme se střelecky a do konce první čtvrtiny jsme si vybudovali mírný náskok,“ pochvaloval si šéf trutnovské kabiny Kapitulčin.

Jeho tým v jednu chvíli vedl až o osm bodů (29:37), před koncem poločasu ale přišel první výpadek. „V útoku jsme se naprosto přestali pohybovat, sledovali jsme jen hráčku s míčem a poslední tři minuty před pauzou jsme i díky děsivé obraně prohráli 10:0,“ nechápal hostující trenér.

Zmar Lokomotivy pokračoval i po přestávce. Vždyť úsek mezi 18. a 26. minutou Hradec vyhrál 21:4 (!) a na Trutnov by v té chvíli nejspíš sázel málokdo.

Tým okolo Králové či Holubcové se ale s podporou skvělých fanoušků nevzdal. Ač se mu pod soupeřovým košem dál nedařilo, maximálně zpevnil obranu a Hradci už moc příležitostí nedal. Ještě šest minut před koncem Sokolky vedly 58:54, od té chvíli už ale žádnou střeleckou radost nezaznamenaly. Trutnovačky postupně ztrátu smazaly, svůj náskok neustále navyšovaly a závěrečné vteřiny už odehrály v postupové euforii.

Body: Rálišová 14, Nosková 13 a Fišerová 13, Šafránková 9, Sakslová 5, Pleskotová a Vítová 2 – Králová 23, Holubcová 12, Šmahelová, Finková a Votočková 7, Ježková 6, Linhartová a Všetečková 2, Švarcová, Doubková. Rozhodčí: Baudyš, Kapl. Fauly: 18:16. Trestné hody: 11/9 – 16/14. Trojky: 5:6. Diváci: 150.

Plavci TJ Loko UP GROUP Trutnov v hlavním městě republiky skončili osmí v hodnocení družstev.
Osmí z 62 oddílů. Trutnováci v Podolí zabodovali



BITVA O MEDAILE

Program Mistrovství ČR (28. a 29. dubna Benešov)

sobota 15.00: Basket Slovanka – Loko Trutnov
sobota 17.30: USK Praha – Žabiny Brno

O 3. místo - neděle 9.30
Finále - neděle 12.00

LETOŠNÍ TOP 4

Ženská basketbalová liga
USK Praha, Basketbal Nymburk, KP Brno, Sokol Hradec Králové

Extraliga U19
USK Praha, BA Sparta Praha, SBŠ Ostrava, Žabiny Brno

Extraliga U17
Basket Slovanka, USK Praha, Žabiny Brno, BK Loko Trutnov