Turnaje v Pardubickém kraji se vedle českých zástupců účastnili také borci z Bosny a Hercegoviny či Slovenska. Celkem se sešla konkurence 357 závodníků z bezmála padesáti oddílů.

V kategorii U13 na tatami jako první Turnovák nastoupil David Cerman. Ten obsadil 3. místo, když ho o lepší výsledek připravila vlastní chyba v semifinálovém souboji. Petr Reiniš dokázal, jak lze s noblesou zvládnout přechod do vyšší věkové kategorie a obsadil rovněž bronzovou pozici. Dále se na tatami předvedly sestry Zárybnické, které opět dokázaly dosáhnout na medailové umístění. Julie se radovala z druhé příčky, na Lucii zbyl bronz. Filip Melíšek měl tentokrát smůlu a cenný kov si domů neodvezl.

V kategorii U18 turnovskému oddílu udělala největší radost jak ziskem zlaté medaile, tak i předvedeným výkonem Andrea Prokorátová. Třetí místo ve stejné kategorii obsadila Aneta Ječná, pro kterou byl výsledek povzbuzením do dalšího tréninkového nasazení. Alex Richter a Petr Krejcar zůstali tentokrát pod stupni vítězů.

„Výrazného úspěchu jsme po dlouhé době dosáhli v hodnocení družstev, kdy naše mladší žactvo s pouhými pěti závodníky získalo v konkurenci oddílů skvělý bronz," radovali se zástupci oddílu Judo Turnov Jakub Mareš a Jan Zárybnický.

(zár, to)