„Do soutěže vstupujeme s pokorou. Zároveň ale ne s tím, že bychom chtěli zůstat v tabulce dole. Podle výsledků v přípravě a poháru si dáváme za hlavní cíl dostat se mezi čtyři nejlepší. Spokojeni bychom ale asi byli i se šestkou. Myslím si, že ostatní by bylo zklamáním," řekl k nadcházející sezoně trenér mužského týmu TJ Turnov Jan Kovář.

V soutěži se představí 12 celků. V narážce na Kovářem vytčený cíl je třeba objasnit, že právě čtyři nejlepší ze tří druholigových skupin zůstanou v tomto výkonnostním patře i pro příští rok. Celkem 12 postupujících bude hrát druhou ligu i v nadcházející sezoně, ostatní celky vytvoří tři divize, které se budou hrát jako čtvrtá nejvyšší soutěž 3. liga.

V aktuální sezoně se tedy bude ještě hrát podle stávajícího modelu. Na florbalisty čeká vždy jednou za čtrnáct dní víkendový dvojzápas. Po dlouhodobé části pak soutěž skončí, play off na místě nebude.

Turnováci si tedy po předloňském pádu v nejrychlejším možném čase vybojovali postup zpět. Je ale tým skutečně připraven na to, aby se záchranářská lapálie opět neopakovala?

„Po sestupu došlo jak v přípravě týmu, tak v trenérském přístupu ke změnám. Přípravu jsme druhé lize hodně podřídili, takže ano, věřím, že poučeni jsme a že máme tým připravený na výše zmíněné cíle," řekl Kovář.

A kdo by měl patřit k oporám turnovského výběru? „Já v kolektivním sportu nerad jednotlivce jmenuji, všichni bojují za všechny. Ale jedno jméno přece jen zmíním. Nedávno se nám vrátil Jirka Pospíšil, který má zkušenosti s extraligou i juniorskou reprezentací. Právě jeho zkušenost a herní vyzrálost by nám měla v těžkých zápasech pomáhat. Bude to potřeba, protože letošní duely se s loňskými nebudou moci ani v nejmenším srovnávat."

O ambicích Turnova tak možná leccos napoví už tento víkend. V obnovené druholigové premiéře se tým na domácí palubovce představí nejprve zítra proti Děčínu (od 20 hodin), o den později změří síly pro celku z Lovosic (17.00).

„Za současné situace a s přihlédnutím na naši sílu si myslím, že cílem jsou alespoň čtyři body. Osobně bych si ale přál, abychom se poprali o plný bodový zisk," neskrývá tužby v bodový start lodivod Jan Kovář.

Ambice tedy z tábora turnovského mužstva přímo čiší. Zda se je florbalistům z pojizerského města podaří naplnit, ukáží následující týdny a měsíce. Byl by to velký milník oddílu!

Chomutov loupil v prodloužení

Turnov Generálkou na zítřejší start II. ligy bylo pro tým nedělní utkání 3. kola Poháru České pojišťovny. S favorizovaným celkem Turnov sehrál vyrovnaný duel, z postupu se ale radoval soupeř.

TJ Turnov - FbC 98 Chomutov 4:5 pp (2:2, 1:0, 1:2 0:1)

Domácím se dařilo, dostávali se do šancí, které ale gólman hostí spolehlivě likvidoval. Dostatek brankových situací míček v síti nepřinesl, a tak účinná byla spíše gólová pohotovost hostí.

V první třetině Turnov dvakrát vedl, hosté ale vždy ztrátu smazali. Ve druhé padl gól jediný, ač statistika střel dospěla ke stavu 17:5. Domácí mohli hodně litovat. Řada neproměněných šancí začala mrzet ve 49. minutě, ve které soupeř výsledek otočil. Domácí pak sice ještě v čase 59:16 vyrovnali zásluhou Brože, v prodloužení ale měl více štěstí Chomutov.

Branky a asistence domácích: 12. Pospíšil (Salaba), 15. Matěcha (Zeman), 31. A. Palatínus (Matěcha), 60. Brož (Matěcha).

Rozpis podzimu
21. září
TJ Turnov - Děčín (Turnov)
22. září
Turnov - Lovosice (Turnov)
5. října
Turnov - Pant. Liberec(Turnov)
6. října
Turnov - Jablonec n. N.(Turnov)
19. října
Karlovy Vary - Turnov (F. Lázně)
20. října
Sokolov - Turnov (Fr. Lázně)
2. listopadu
Rokycany - Turnov (Rokycany)
16. listopadu
Turnov - Kadaň A (Turnov)
17. listopadu
Turnov - Chomutov (Turnov)
30. listopadu
FBC Plzeň - Turnov (Plzeň)
1. prosince
Slavia VŠ Plzeň - Turnov (Plzeň)