S odpustkem pro vlastní fanoušky ale svěřenci kouče Michala Slezáka dlouho neváhali. Hned ve druhém utkání skupiny A1 předvedli mnohem lepší výkon a vítězstvím 83:63 proti nebezpečnému Zlínu uhájili třetí příčku ve vyrovnané tabulce.

I. liga mužů

Kara Trutnov – SKB Zlín 83:63 (24:12, 47:34, 59:52)

Body domácích: Kaša 27, Hlaváček 18, M. Malý a Velenský 10, Linhart 6, Peterka 5, Provazník 4. Rozhodčí: Heinrich, Kučírek. Fauly: 18:22.

Byl to v neděli kvalitní a vysoce koncentrovaný výkon Kary. Potkali se dva soupeři se stejným bodovým ziskem, ale zápas měli domácí jasně pod kontrolou. V úvodní čtvrtině nastříleli dvakrát více bodů než jejich sok a dvouciferný náskok si udržovali takřka po celé utkání. „Před poločasem jsme sice trošku polevili, ztratili na chvíli koncentraci a hosté nás malinko stáhli, ale po přestávce už to bylo zase dobré," užíval si průběh duelu trenér Slezák.

Přitom před zápasem mu nebylo do zpěvu. Z kádru totiž postrádal L. Malého, Housera, Malíka a Formánka. Krátce po pauze si navíc obnovil zranění třísel rozehrávač Velenský. Lze jen doufat, že problém nebude dlouhodobějšího trvání.

Jelikož však nebyl kompletní ani hostující Zlín, neměly absence na průběh duelu nijak zvláštní vliv. Bodově dominoval Kaša, jehož 27 bodů výrazně přispělo k úspěchu týmu. Trutnovští jen potvrdili, že doma jsou v letošní sezoně opravdu silní, podlehli zde jen bezkonkurenčním Litoměřicím a aktuálně druhému Hradci.

Nyní však Karu čeká série čtyř zápasů na palubovkách soupeřů, ten nejbližší již v pátek v hale Opavy.

Další výsledky 2. kola

Slavoj Litoměřice – Sokol Hradec Králové 82:65, Loko Plzeň – JBC Brno 90:62, Sokol pražský – BK Opava B 75:80.

Program 3. kola (6. a 8. 2.)

Pátek 19.00: Hradec Králové – Sokol pražský, Brno – Litoměřice. Neděle 14.00: Zlín – Plzeň. 15.00: Opava B – Trutnov.