S přibližujícím se termínem zveřejnění zvláštních ustanovení se pomalu ujasňují detaily k průběhu Rally Krkonoše 2013. Ta se ve dnech 7. – 8. června pojede jako součást Timeseal Mistrovství ČR ve sprintrally, Poháru ČR v rally a České Trophy – Rally pravidelnosti.

Tradiční Rally se stěhuje do Vrchlabí

Tradiční podkrkonošská soutěž se letos posune blíže k horám. Jejím centrem se stává Vrchlabí. Díky podpoře ze strany představitelů města se pro ni našlo také vhodné zázemí. Servisní zóna pro závodní vozy bude v těsné blízkosti Kulturního domu Střelnice na parkovišti ve Vančurově ulici.

V prostorách Střelnice notoricky známých z filmu „Hoří, má panenko" bude umístěno ředitelství soutěže spolu se zpracovateli výsledků, delegovanými činovníky a dispečinkem. Na nepříliš vzdáleném náměstí T. G. Masaryka se odehrají jak technická přejímka, tak představení posádek, start i cíl soutěže.

Rally Krkonoše také na Facebooku

Na závodníky čekají náročné tratě v horském prostředí, které důkladně prověří také jejich vozy. Pojede se z kopce do kopce, serpentinami i po rovinách, lesem i mezi pastvinami a loukami. V rámci opatření pro zvýšení bezpečnosti posádek se objeví zpomalovací retardéry. Pro fanoušky budou v bezpečných místech vyhrazeny divácké zóny.

Další novinkou letošního roku jsou zcela nové stránky Rally Krkonoše na sociální síti Facebook. Ty nahrazují původní skupinu soutěže, která má momentálně téměř 200 členů – ať už z řad organizátorů, jezdců, novinářů, diváků nebo fanoušků.

Obměn dozná také tým organizátorů. Svou roli zde hraje stěhování centra rally. Součástí pořadatelského týmu nadále zůstávají týmy Krčmáře, Babáka a Říhy. Za všechny nové spolupracovníky jmenujme například Jiřího Bachtíka, jenž bude mít na starosti jednu z rychlostních zkoušek. Je posledním mistrem republiky v rally v kategorii Škoda 120 LS a do Rally Krkonoše se zapojí i se svým tehdejším spolujezdcem Jaroslavem Bajerem a partou mechaniků a fanoušků, kterým automobilové soutěže dodnes nedají spát.

Jak se nováčci poperou s nelehkými úkoly a zkušení organizátoři s novými výzvami v jiném prostředí a s náročnými rychlostními testy? Na to se vyplatí přijít podívat do Vrchlabí ve dnech 7. – 8. června, kdy se zde uskuteční čtvrtý díl Timeseal Mistrovství České republiky ve sprintrally.

(hla, to)