Jak na domácí, tak i evropské scéně máte za sebou poloviční úspěšnost. Jak jste zatím spokojen s výkony družstva?
Na začátku sezony se samozřejmě od všech kolektivů očekávají maximální výsledky. Jinak to nebylo ani u nás. Spokojen ale jsem.

Na úvod vás čekali dva těžcí soupeři (IMOS a DSK), přesto dvě porážky s týmem nezacloumaly. To je hodně pozitivní zjištění, souhlasíte?
Je škoda, že jsme hned v prvním utkání nastoupili proti Imosu. Ačkoliv tento klub v létě prošel radikálním řezem, stále jde o euroligové družstvo se zvučným jménem. Naše hráčky nastoupily s přílišným respektem. Nymburk naopak výrazně posílil na každém postu, což se projevuje na jeho hře i výsledcích.

Velice cenná byla obě domácí vítězství. Byl právě výkon vašich svěřenkyň proti Strakonicím zatím nejlepším v ročníku?
Oba zápasy, ať už s Ostravou nebo Strakonicemi, se nám podařilo vyhrát zásluhou kolektivního výkonu. I když v naší hře stále byla hluchá místa, byl jsem s výkonem hráček spokojený. Víme, kde jsou naše rezervy. V těchto i pohárových duelech jsme až na malé úseky podali výborný výkon, který by se měl stabilizovat a po určitých úpravách i zlepšit.

Jak jste zatím spokojen se zámořskými posilami? Zdá se, že každá našla v kolektivu vlastní důležitou roli.
Nejvyšší kritéria splňují Samantha Ostarello a Deja Mann. Více jsme očekávali od Amber Dvorak, která se zatím neprosadila dle předpokladů.

Co vám přinesl dvojzápas ve Středoevropské lize? Výsledky byly nad očekávání dobré.
Účast v soutěži CEWL je pro nás velmi důležitá. Poznáváme konfrontaci s jinými herními styly než doma. Jsem rád, že evropskou soutěž můžeme hrát a zvyšovat svoji výkonnost. Týmy jako Spišská Nová Ves či Alba Iulia zrušily těsně před začátkem start v Eurolize a Středoevropské lize dávají kvalitu. Nám se po výborném výkonu podařilo vyhrát na Slovensku, bohužel po dalším skvělém představení jsme v Rumunsku padli v prodloužení.

V sobotu vás čeká náročný duel na palubovce brněnského Valosunu. Už máte v hlavě taktiku, s jakou Kara může uspět?
Valosun má vyrovnaný kádr. Podle mě je silnější než loni, kdy jsme s ním sehráli poměrně vyrovnaná utkání. Domácí budou favoritem, což ale někdy svazuje ruce. Věřím v kvalitní partii.

Ostarellová pro Karu vyskákala jasné vítězství

Přesvědčivým vítězstvím nad soupeřem z jihu Čech se do Ženské basketbalové ligy vrátily basketbalistky Kary, které se před týdnem „věnovaly" úvodním dvěma bojům ve Středoevropské lize. Svěřenkyně trenéra Jozefa Rešetára v domácí soutěži odehráli již čtvrtý zápas a prozatím živí, stejně jako na evropské scéně, padesátiprocentní bodovou úspěšnost.

ŽBL

Kara Trutnov – BK Strakonice 72:49 (15:11, 32:27, 53:35)

Body: Ostarellová 14, A. Vacková 13, Prokešová 11, Ovsíková 10, M. Vacková 7, Mannová 6, Pazderová 5, Vondráčková 4, Friebelová 2 – Kastaneková 22, Milliganová 8, Šujanová 6, Berryová 5, Gaislerová 3, Košatková a Kubičková 2, Krejčová 1. Rozhodčí: Kec, Linhart. Fauly: 20:26. Trestné hody: 26/22 – 19/12. Trojky: 2:1. Diváci: 525.

První poločas rozhodně jasné výhře domácího celku nenasvědčoval. Kara jakoby potřebovala nejprve setřást únavu z cestování, přesto obě úvodní desetiminutovky těsně vyhrála. Mnoho bodů ale nepadalo, za což mohla špatná střelecká úspěšnost.

Po přestávce bylo vše jinak. Trutnovským hráčkám to do koše začalo padat a velkou měrou se o narůstající náskok týmu starala americká pivotka Ostarellová. Nejen, že v utkání nastřílela 14 bodů, pod oběma koši si navíc připsala 21 doskoků!

Trutnovu znovu pomohli výteční fanoušci a jelikož domácí hráčky brzy vedly více jak dvacetibodovým rozdílem, zahrála si i kompletní lavička. Úvodní ligové body tak mohla zaznamenat třeba Monika Friebelová.

Další výsledky 5. kola

Hradec Králové – USK Praha 55:85, Slovanka MB – Imos Brno 73:94, VŠ Praha – Nymburk 69:77, Valosun Brno – Slavia Praha 90:59, Karlovy Vary – Ostrava 64:74.
Program 6. kola(14. – 16. 11.)

Pátek 18.00: Basketball Nymburk – Slovanka Mladá Boleslav. Sobota15.00: Valosun KP Brno – Kara Trutnov. 16.30: SEV-EN Strakonice – Sokol Hradec Králové. Neděle 15.00: SBŠ Ostrava – VŠ Praha.