Jičín dokázal poslední dvě utkání vyhrát, když nejprve porazil doma po skvělém výkonu Nové Veselí, v sobotu pak zvítězil na palubovce brněnských Maloměřic těsně 27:26. Ve středu se chtěl pokusit získat body i proti Dukle, zápas je ale odložen. "Na základě výskytu onemocnění Covid-19 u hráčů a členů realizačního týmu Dukly Praha je zítřejší extraligové utkání v Jičíně odloženo, termín bude určen na základě vzájemné dohody obou klubů. Děkujeme za pochopení," stojí v prohlášení jičínského klubu. 


Jičín si z Maloměřic odvezl po infarktovém závěru dva body

Třetím kolem pokračovala nejvyšší házenkářská soutěž mužů. Jičín vyrazil do Brna a výlet to byl úspěšný. Z Maloměřic si svěřenci trenéra Petra Mašáta přivezli dva body za těsnou výhru 27:26. Zajímavý duel se rozhodoval v napínavé koncovce, kterou východočeští házenkáři se štěstím zvládli, když poslední útok domácího celku skončil nepřesnou střelou.

Úvod duelu patřil jednoznačně Maloměřicím, které si během první patnáctiminutovky vypracovaly třígólový náskok. O něj však rychle přišly a karta se rázem obrátila. Na palubovce začal dominovat Jičín, v poločase už vedl o dvě branky 15:13. I po změně stran hosté utkání kontrolovali a vypadalo to na poklidné vítězství. Brněnský celek nejprve srovnal na 23:23, poté do vedení o tři branky znovu odskočil Jičín. I tak se domácím povedlo duel ještě zdramatizovat. Přiblížili se na dostřel jednoho gólu a po ztrátě hostů mohli dokonce vyrovnat, jenže jejich stoprocentní šance z levého křídla brankou neskončila. Jičínští házenkáři si tak připsali druhou výhru v řadě.

CHANCE EXTRALIGA – 3. KOLO: SHC Maloměřice – O2XYWORLD HBC Jičín 26:27 (13:15). Nejvíce branek: Koubek 8/1, Horut 5/2, Hliničan 5 – J. Dolejší 6/2, Hlava 5, Freiberg 5.