Kara Trutnov – VŠ Praha 72:61 (14:19, 31:33, 51:43)

Body: Anderson 19, Záplatová 14, Větrovcová 12, Steffanová 10, Vacková 9, Greer 8 – Reisingerová 17, Dotson 16, Tarasava 11, Bartáková 6, Pudláková 5, Pohunková 4, Bakajsová 2. Rozhodčí: Kapaňa, Válek. Fauly: 15:21. Pět osobních chyb: 1:1 (Steffanová – Pudláková). Trestné hody: 16/10 – 17/11. Trojky: 6:2. Doskoky: 39:34. Diváci: 620.
Ve šlágru kola měly lepší vstup do zápasu hostující hráčky, Kara ale soupeře nenechala odskočit do výraznějšího vedení a naopak po přestávce získala klidné vedení na svou stranu. Ve výborné atmosféře nakonec domácí tým vyhrál přesvědčivě o 11 bodů a do tabulky si připsal další dva body.

Kouč Petrovický nemohl v sobotu počítat se zraněnou Hindrákovou, její spoluhráčky ale předvedly výkon, jaký se krásné návštěvě ve sportovní hale při ZŠ Komenského musel líbit. Úvod sice patřil soupeřkám z hlavního města, vedení 6:13 ale hostující tým dlouho neudržel. V úvodu druhé čtvrtiny už domácí hráčky vedly, přesto šly do šaten s dvoubodovým mankem.

To však nemuselo nikomu vadit. Kara totiž ovládla třetí desetiminutovku. Tu vyhrála 20:10 a položila základ vydřenému vítězství. Závěrečná část sice směřovala k dramatické zápletce, té ale zamezila trojka Steffanové, díky níž Trutnov odskočil na 61:54. Šlágr druhého kola přinesl skvělý duel a oba týmy ukázaly, že by i letos mohly patřit k velkým favoritům na medailové pozice. V dresu Kary se na úspěchu znovu podílel větší počet hráček, když dvouciferného počtu bodů dosáhly Andersonová, Záplatová, Větrovcová a Steffanová.

Větrovcová: „Je moc příjemný, když jsou fanoušci s námi"

Jednou z opor vítězného družstva byla v sobotu osmadvacetiletá pivotka LENKA VĚTROVCOVÁ. Zkušená hráčka zaznamenala v utkání 12 bodů a na konci zápasu se v klubku spoluhráček mohla radovat ze druhé výhry v aktuálním ročníku. Už ve středu tým Kary čeká další duel, tentokrát na palubovce brněnského Valosunu.

Lenko, po dvou kolech jste bez ztráty kytičky. Byla právě taková bilance před začátkem sezony vaším cílem?
Určitě jsme chtěly jít zápas od zápasu. Pokud to takhle bude pokračovat, pak budeme všechny spokojené. Pevně věřím, že nám to vydrží co nejdéle.

V čem se lišily oba dosavadní duely? Ten středeční se Slovankou a sobotní s VŠ Praha?
V prvním zápase jsme byly určitě nervózní. Všechny týmy posílily, jsou jiné. Čekaly jsme vyrovnaný duel, nikdy se proti nim nehrálo dobře. Že vyhrajeme o třicet bodů, to nikdo nečekal. No, a v sobotu to bylo bojovnější utkání. Na to, že šlo o druhý zápas sezony, tak tomu basketu nic nechybělo. Podle mě se na to i dobře koukalo.

Měly jste o motivaci víc i díky tomu, že jste proti vysokoškolačkám prohrály boj o loňský bronz?
Tak určitě si na to člověk vzpomene. Měly jsme jim co vracet. Sezona ale teprve začíná. Loni jsme je také v základní části porážely a nakonec bylo vše jinak.

Utkání nepřineslo až tak jasný průběh jako středeční bitva. V čem vás soupeřky nejvíc zlobily?
Ony mají silný kádr. Bylo to hodně vyrovnané. Jsou hodně kvalitním soupeřem a určitě budou chtít i letos bojovat o medaile.

Z hlediště vás při utkání skvěle podporovalo přes šest stovek diváků. Jak jste vnímala jejich povzbuzování?
Je moc příjemný, když jsou fanoušci s námi. Vůbec u nás v Trutnově jsou opravdovým šestým hráčem. V těch krizových místech v utkání nám vždy pomůžou a hraje se o mnoho líp.

V Trutnově se letos sešel z velké části obměněný kádr. Líbí se vám skladba týmu a věříte, že výkony půjdou ještě nahoru?
Já si myslím, že letošní tým je opravdu hodně dobře poskládaný. Je tam sice ještě nějaká nesouhra, ale to je úplně normální, zvlášť když přišlo tolik nových hráček. Myslím si ale, že se postupem času ještě více sehrajeme a náš kolektivní výkon půjde jen a jen nahoru.