„Chci vyhrát Světový pohár," prohlásila Samková na tiskové konferenci. V minulé sezoně jí celkový triumf těsně unikl a skončila druhá i proto, že první závod seriálu nejela. „A je také mistrovství světa, kde se mi zatím nezadařilo. Chci medaili," uvedla snowboardistka, jejímž maximem ze světového šampionátu je páté místo. Nadcházející sezona je navíc kvalifikační na olympijské hry. „To půjde ruku v ruce s výsledky," řekla Samková.

S rameny má Samková potíže už několik let, ale levý kloub jí „vyskakoval" až příliš často, rozhodla se proto pro lékařský zákrok. „Musela jsem se nechat spravit, abych se cítila skvěle. Je to v pořádku, pocitově lepší než předtím," ujistila Samková.

Pravé rameno, s nímž občas také měla problémy, je prý zatím relativně bez potíží. „Je méně zničené a také ta vrozená vada není tak velká. Navíc je lépe naposilované," poznamenala snowboardistka.

Kvůli prevenci se v přípravě snaží simulovat plné zatížení. „Abych nebyla překvapená při závodu, tak starty chodím naplno. Zatím to nevyskakuje, jen se musím třeba při posilování soustředit, abych to dělala správně a nevylítlo mi to. Musím pravidelně cvičit," uvedla.

Do Norska odjela na tři týdny s kamarádem v obytném vozu a projela celou zemi. „To bylo super. Byli jsme v horách, šlapali jsem a projeli to celé. Měla jsem skvělý léto," zavzpomínala.

Než se vrhla do přípravy na novou sezonu, chtěla dokončit první ročník FTVS. Vynechala kvůli tomu i úvodní soustředění týmu. „To bylo psychický trauma, nechala jsem si totiž anatomii na závěr," poukázala na obávaný předmět. Zkoušku zvládla, byť s trojkou. „Ale mám to hotový," řekla s úlevou.

Mohlo se stát, že by v opačném případě nedobrovolně dostudovala. „Takže to bylo dramatický, i když hlavně já jsem byla dramatická," doplnila.